Κύπρος: Ο Αναστασιάδης παρέδωσε στον Χριστοδουλίδη - «Νίκο μου», «πρόεδρέ μου»
Ο απερχόμενος και ο νέος πρόεδρος συνεργάστηκαν στενά για εννέα χρόνια – Ειδική αναφορά Αναστασιάδη στη σύζυγο του Χριστοδουλίδη
Μανώλης Καλατζής - Λευκωσία
Σε περίπου οικογενειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη στονΝίκο Χριστοδουλίδη.
Ο απερχόμενος και ο νέος Πρόεδρος συνεργάστηκαν στενά για εννιά χρόνια και όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης πολλές φορές ήταν περισσότερες ώρες μαζί παρά με τις οικογένειες τους. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπήρξε διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη και στη συνέχεια κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Εξωτερικών στη κυβέρνηση του.
Ο Νίκος Αναστασιάδης, σχεδόν πατρικά αποκαλούσε τον νέο πρόεδρο, «Νίκο μου» με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να κουνάει συγκαταβατικά το κεφάλι του στις αναφορές για τα επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης.
Ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε και αναφορά στην σύζυγο του Νίκου Χριστοδουλίδη, Φιλίππα Καρσερά, η οποία για τρία χρόνια ήταν διπλωματική του σύμβουλος σε θέματα ΕΕ.