Λέρος: Πέντε τα νεκρά παιδιά από το ναυάγιο με μετανάστες

Λέρος: Πέντε τα νεκρά παιδιά από το ναυάγιο με μετανάστες

Κατά δήλωσή των διασωθέντων, η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή της Λέρου

limeniko
Ακόμα ένα παιδί κατέληξε από τα επτά συνολικά που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λέρου και είχαν διασωθεί από το ναυάγιο λέμβου με μετανάστες, στα νοτιοανατολικά του νησιού, με τον τραγικό απολογισμό να διαμορφώνεται ως εξής: πέντε παιδιά και μια νεαρή γυναίκα νεκροί.

Το πέμπτο παιδί που κατέληξε είναι ηλικίας δύο ετών, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ όλα τα παιδιά που έχουν καταλήξει δεν ξεπερνούν την ηλικία των πέντε ετών. Νωρίς το πρωί είχε ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή η σορός μίας γυναίκας περίπου 20 ετών.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου βρίσκονται και φιλοξενούνται 17 άνδρες και 17 γυναίκες ενώ δύο ακόμα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Κατά δήλωσή των διασωθέντων, η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή της Λέρου.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ραγδαία επιδείνωση με νέο κύμα έντονων χιονοπτώσεων μέσα στη νύχτα

Λέττα Κάππα: Η πρώτη τρανς πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ερντογάν: Οι δυτικές χώρες «θα πληρώσουν» για το κλείσιμο των προξενείων τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης