Ο Δήμος Ηρακλείου μετατρέπει το Κτήμα Φιξ σε πάρκο προσβάσιμο στους πολίτες

Ο Δήμος Ηρακλείου μετατρέπει το Κτήμα Φιξ σε πάρκο προσβάσιμο στους πολίτες

Πρόκειται για μια έκταση 28 στρεμμάτων, την οποία επί δεκαετίες οι δημοτικές αρχές του Νέου Ηρακλείου προσπαθούσαν να αποκτήσουν

Κτημα_Φιξ__2_
Στην ιδιοκτησία του δήμου Νέου Ηρακλείου ανήκει πλέον εδώ και λίγες μέρες το Κτήμα Φιξ, με τη δημοτική αρχή να ξεκινά την εφαρμογή του σχεδίου αξιοποίησής του ώστε να το μετατρέψει από έναν εγκαταλελειμμένο χώρο, σε ένα τεράστιο πνεύμονα πρασίνου και ένα πάρκο προσβάσιμο στους δημότες και τους επισκέπτες. Πρόκειται άλλωστε για μία τεράστια έκταση, περίπου 28 στρεμμάτων, την οποία επί δεκαετίες οι δημοτικές αρχές του Νέου Ηρακλείου προσπαθούσαν να την αποκτήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι πρότινος.

Σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος, το Κτήμα Φιξ θα γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της περιοχής, «ένας χώρος Πρασίνου, Πολιτισμού και Ιστορίας της πόλης, ο οποίος θα μείνει κληρονομιά για τις επόμενες γενιές».

Κτημα_Φιξ__2_
Κτημα_Φιξ__3_
Κτημα_Φιξ__4_


Όπως τονίζεται από τη δημοτική αρχή, η αξιοποίηση του Κτήματος θα γίνει σε δύο στάδια: Σε πρώτη φάση, το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού προετοιμαστεί κατάλληλα από τις υπηρεσίες του Δήμου, θα ανοίξει τις πόρτες του στους δημότες για περιπάτους και δραστηριότητες αναψυχής.

Η δεύτερη φάση αφορά το γενικότερο πλάνο της διαμόρφωσης του Κτήματος, συμπεριλαμβανομένης της διατηρητέας, ιστορικής βίλας εντός των ορίων του, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, όπως έχει δεσμευθεί ο δήμαρχος, με Περιβαλλοντικό, Πολιτιστικό και Ιστορικό για το Ηράκλειο πρόσημο.

Κλείσιμο
Όπως εξηγεί ο κ. Μπάμπαλος «το Φιξ είναι επιτέλους περιουσία όλων των Ηρακλειωτών. Καταφέραμε και το αποκτήσαμε με τις δικές μας δυνάμεις, καθώς δεν μπορούσαμε άλλο να περιμένουμε τρίτους να το αγοράσουν για λογαριασμό μας. Αυτή η τακτική μας κόστισε 40 χρόνιας αναμονής, 40 χρόνια που στερηθήκαμε αυτό το στολίδι για την πόλη μας. Το κάναμε τώρα γιατί μπορέσαμε να χτίσουμε έναν Δήμο ισχυρό και αξιόπιστο».

Η αγορά του Κτήματος κατέστη δυνατή, χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες, διαβεβαιώνει ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι «κόντρα στις Κασσάνδρες, η δημοτική φορολογία δεν αυξήθηκε στο ελάχιστο για το 2023, αλλά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα που την έχουν φέρει τα 5 προηγούμενα χρόνια συνεχόμενων μειώσεων που εφαρμόσαμε». Και καταλήγει σημειώνοντας ότι «με τη νέα χρονιά κάνουμε… το ποδαρικό μας εντός του Κτήματος. Το σημαντικό είναι ότι τα καταφέραμε. Ότι το Κτήμα Φιξ είναι δικό μας. Τα καλύτερα έρχονται».




Ειδήσεις σήμερα:

Δάνος Μουρατίδης: «Μακάρι να μην είναι αλήθεια ότι αποφυλακίστηκε, να μην έρθει στη Βέροια» λέει η μητέρα της Κικής Κούσογλου

ΙΣΑ: Οι προτάσεις για την αποτροπή και την αντιμετώπιση λοιμώξεων - Συστήνει και μάσκες

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τη Δευτέρα στις 12:00 η κηδεία - Από τις 6 έως τις 10:30 η σορός στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης