Ζωή Δαλακλίδου: 10 χρόνια από τη δολοφονία της - «Τέτοια ώρα ήμασταν έξω και διασκεδάζαμε»

Ζωή Δαλακλίδου: 10 χρόνια από τη δολοφονία της - «Τέτοια ώρα ήμασταν έξω και διασκεδάζαμε»

Συγκινούν οι αναρτήσεις των αδερφών της άτυχης Ζωής  - Το φρικιαστικό έγκλημα του Δεκεμβρίου του 2012 που «πάγωσε» το πανελλήνιο

dalaklidoy-zwi
Όσα χρόνια και αν περάσουν η απώλεια της αγαπημένης τους αδερφής Ζωής Δαλακλίδου θα τους ακολουθεί. Ειδικά σήμερα, που πριν από δέκα χρόνια την έχασαν όταν βιάστηκε, δολοφονήθηκε και κάηκε από τον Χρήστο Παπάζογλου. Τα αδέρφια της Ζωής μέσα από τα social media στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τις δολοφονίες γυναικών και παράλληλα συγκινούν με τα όσα γράφουν για την αδικοχαμένη αδερφή τους.

«Να τραγουδάτε αλλά και να ΜΙΛΑΤΕ ΔΙΧΩΣ ΦΟΒΟ.10 Χρόνια τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.(27-12-2012. 27-12-2022). Πέρασαν τόσο γρήγορα που ήταν σαν να έγινε χθες,σήμερα,αύριο.Άλλαξαν πολλά, έχεις παρέα τη μαμά και είσαι ξανά στην αγκαλιά της και ξανά στην αγκαλιά σου. Το μόνο που δεν άλλαξε είναι το χαμόγελό σου και η αίσθηση ότι σε έχω δίπλα μου, πάντα . Είσαι ο Άγγελός μας» γράφει στην ανάρτησή του ο ένας από τους δύο αδερφούς της Ζωής.

Να τραγουδάτε αλλά και να ΜΙΛΑΤΕ ΔΙΧΩΣ ΦΟΒΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο 27-12-2012. 27-12-2022

Posted by Ilias Dalaklidis on Monday, December 26, 2022


Συγκλονιστική είναι και η ανάρτηση της Ελένης Δαλακλίδου για την αγαπημένη της αδερφή, τη Ζωή.

«10 χρόνια πριν...Ακριβώς τέτοια ώρα ήμασταν έξω και διασκέδαζε η κάθε μία με την παρέα της...Που να φανταστούμε λίγες ώρες αργότερα τι θα ξημέρωνε...Το τελευταίο μήνυμα σου: είμαι στο τάδε μαγαζί άμα θέλεις έλα.Και δεν πήγα, γύρισα σπίτι...και ξαφνικά, σαν ψέμα, ξεκίνησε ο δικός μας εφιάλτης, με το δικό σου μαρτύριο.Δεν γίνεται να το ξεχάσεις, δεν γίνεται να μην θυμάσαι τι πέρασες. Εικόνες και στιγμές που δεν φεύγουν από το μυαλό σου. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες χαρές και αν είχαμε στη ζωή μας. Και το παράπονο μας είναι ότι ένα κομμάτι μας λείπει. Μόνο μέσα από τα όνειρα μας μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου. Μόνο από εκεί σου λέγαμε τα νέα μας.Και τα κομμάτια γίνανε δύο. Και ο πόνος μεγάλωσε, με την μόνη παρηγοριά ότι δεν είσαι μόνη εκεί. 10 χρόνια και είναι σαν ψέμα. Να 'σαι καλά ψυχή μου εκεί πάνω. Μας λείπεις, μας λείπετε. Πάντα»γράφει η αδερφή της στο Facebook.

10 χρόνια πριν... Ακριβώς τέτοια ώρα ήμασταν έξω και διασκέδαζε η κάθε μία με την παρέα της... Που να φανταστούμε λίγες...

Posted by Eleni Dalaklidou on Monday, December 26, 2022
Κλείσιμο


Το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ήταν λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2012, όταν η Ελλάδα συγκλονίστηκε από ένα φρικιαστικό έγκλημα πρωτοφανούς αγριότητας για τα δεδομένα όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και ολόκληρης της χώρας. Το πτώμα της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου είχε βρεθεί κάτω από το μπαλκόνι του πατρικού της στην Ξάνθη, όπου είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη όπου ζούσε για να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά της.

Ο 27χρονος τότε Χρήστος Παπάζογλου βίασε, κακοποίησε βάναυσα, χτύπησε αλύπητα και στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την κοπέλα. Η φωτιά που έβαλε στο κορμί της επεκτάθηκε σε δύο δίκυκλα και -κατά τραγική σύμπτωση- προσπάθησαν να τη σβήσουν ο πατέρας και ο αδελφός της, χωρίς να αντιληφθούν ότι καιγόταν και η 34χρονη.

zoe123


Η άτυχη Ζωή Δαλακλίδου επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι της όταν της επιτέθηκε στην εξώπορτα του σπιτιού της, ο δράστης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 34χρονη βιάστηκε κατά φύση και παρά φύση ενώ στη συνέχεια κακοποιήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο αφού στα γεννητικά της όργανα βρέθηκαν δύο μεγάλες τομές.

Προηγουμένως, ο δράστης την ακινητοποίησε χτυπώντας το κεφάλι της στο δάπεδο. Στη συνέχεια, για να της κλείσει μια και καλή το στόμα, πήρε βενζίνη από τα μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα στην πιλοτή, την περιέλουσε και της έβαλε φωτιά ενώ ακόμη είχε τις αισθήσεις της! Η άτυχη Ζωή άρχισε να ουρλιάζει από τους φρικτούς πόνους και λίγο μετά άφησε την τελευταία της πνοή.

Για την Αστυνομία ήταν ζήτημα τιμής να εντοπίσει τον δολοφόνο. Ύστερα από έρευνες οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 27χρονο που, αν και αρχικά αρνήθηκε την αποτρόπαιη πράξη του, στη συνέχεια αναγκάστηκε να ομολογήσει. Εξάλλου, τα στοιχεία σε βάρος του ήταν συντριπτικά.

Το κινητό της 34χρονης βρέθηκε στο σπίτι του, ενώ αποτύπωμά του εντοπίστηκε σε ένα αυτοκίνητο στην πιλοτή όπου διέπραξε το στυγερό έγκλημα. Ακόμη μεγαλύτερο σοκ είχε προκαλέσει τότε η κυνική ομολογία του ότι έβαλε φωτιά στην 34χρονη γιατί φοβόταν ότι θα τον αναγνώριζε.

«Έτσι μου ήρθε και το έκανα. Την ήξερα και μου άρεσε. Την είδα τυχαία μπροστά μου και την ακολούθησα. Της επιτέθηκα όταν εβαζε τα κλειδιά στην πόρτα. Θα με αναγνώριζε και για αυτό την έκαψα», είχε πει στην απολογία του.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη φυλακή δύο ακόμα ανήλικοι για τον βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον

«Καζάνι που βράζει» το Κόσοβο: Νέα οδοφράγματα έστησαν οι Σέρβοι στη βόρεια Μιτρόβιτσα

Corriere Della Sera: Η Καϊλή επιμένει στην αθωότητά της - «Θα παλέψει μέχρι τέλους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης