A Promise to Animals: Καταγγέλλει κακομεταχείριση ζώων από τον Δήμο Βόλου

A Promise to Animals: Καταγγέλλει κακομεταχείριση ζώων από τον Δήμο Βόλου

Ζώα που χρησιμοποιούνται ως... ντεκόρ στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης αναγκάζονται να ζήσουν υπό αντίξοες συνθήκες, μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον

promise_animals_volos_1
Την εκμετάλλευση και τη βάναυση μεταχείριση ζώων από τον Δήμο Βόλου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η φιλοζωική μη κερδoσκοπική οργάνωση «A Promise to Animals».

Αφορμή για την ανακοίνωση αποτέλεσε το θέαμα δεμένων ζώων στις δύο φάτνες που τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Βόλου στην πόλη, στο πλαίσιο του εορταστικού στολισμού.

promise_animals_volos_2


Στην ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα: 

Δημόσια Έκθεση και Κακοποίηση Ζώων στο Δήμο Βόλου

Η φιλοζωική μη κερδοσκοπική οργάνωση «A Promise to Animals» καταγγέλλει την εκμετάλλευση και τη βάναυση μεταχείριση ζώων από το Δήμο Βόλου.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή στον Βόλο τοποθέτησε δύο φάτνες, στο πλαίσιο του στολισμού της πόλης, για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, στις οποίες βρίσκονται δεμένα ζώα που εκτίθενται ως δημόσιο θέαμα, σε αντίξοες συνθήκες. Στη μία φάτνη βρίσκεται ένα πόνυ και τρία αρνιά ενώ στη δεύτερη ένα πόνυ και δύο αρνιά. Τα ζώα που έχουν απομακρυνθεί από το φυσικό τους περιβάλλον, είναι εγκλωβισμένα στις ξύλινες κατασκευές της κάθε φάτνης και έχουν μεγάλο περιορισμό ως προς την φυσιολογική τους κίνηση. Τα αρνιά είναι μικρά σε ηλικία και είναι εκτεθειμένα στο κρύο συνεχόμενα για πάρα πολλές ώρες, ενώ τα πόνυ είναι δεμένα και δεν μπορούν να κινηθούν.

Ο μόνος λόγος που παραμένουν εγκλωβισμένα τα ζώα είναι διότι χρησιμοποιούνται ως "ατραξιόν" στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδιασμού για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, δηλαδή ως δημόσιο θέαμα.

Με δεδομένο ότι οι παραπάνω ενέργειες του Δήμου Βόλου παραβιάζουν τα άρθρα 23, παρ. 1 και 24 παρ. 1 του Νόμου 4830/2021, η οργάνωση «A Promise to Animals» γνωστοποίησε τα γεγονότα στην Εισαγγελία Βόλου και στην Εισαγγελία Προστασίας Ζώων Αθηνών και ζήτησε:

• Να σταματήσει η έκθεση, κακοποίηση και εκμετάλλευση των ζώων.

• Να παραδοθούν τα ζώα στην οργάνωσή μας προκειμένου να ελεγχθεί η φυσική τους κατάσταση από κτηνίατρο και να τους παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα και φιλοξενία.

• Να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για τη διαπίστωση της διάπραξης τυχόν άλλων αξιόποινων πράξεων που σχετίζονται με την κακοποίηση, κακή ή βάναυση μεταχείριση των ζώων, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης.

Η φιλοζωική οργάνωση «A Promise to Animals» θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επιβολή του Νόμου που προστατεύει τα ζώα. Είναι χρέος μας να καταγγέλλουμε παράνομες ενέργειες ή παραλείψεις και να υπερασπιζόμαστε αυτούς που δεν έχουν φωνή να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Με €1.000 κεφάλαιο και έδρα το Κολωνάκι ιδρύθηκε η εταιρεία real estate της Καϊλή

Γιάννης Διακογιάννης: Ο sports caster-θρύλος που ονειρευόταν να γίνει τενόρος

Συνελήφθη στις Μπαχάμες ο έκπτωτος «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάνκμαν Φριντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης