Θεσσαλονίκη: Ρομά έστησαν οδοφράγματα, έκαψαν κάδους και αναποδογύρισαν ΙΧ - Δείτε βίντεο

Θεσσαλονίκη: Ρομά έστησαν οδοφράγματα, έκαψαν κάδους και αναποδογύρισαν ΙΧ - Δείτε βίντεο

Με γυάλινα μπουκάλια, πέτρες και τούβλα προκαλούσαν τις αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάσουν προς το μέρος τους, προκειμένου να συγκρουστούν μαζί τους

thessaloniki-01
Δύο ολόκληρες ώρες κράτησε η έκρυθμη κατάσταση που δημιούργησαν οργισμένοι Ρομά έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται 16χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά από όπλο αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Περίπου 60 άτομα βγήκαν επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως λίγο μετά τις 18.30 και ξεκίνησαν να πυρπολούν κάδους ανακύκλωσης και απορριμάτων. Οι Ρομά συνέχισαν κατά μήκος της οδού και έβαλαν φωτιά σε περισσότερους από δέκα κάδους, αφού πρώτα τους τράβηξαν στη μέση του δρόμου για να στήσουν οδοφράγματα. Παράλληλα, με γυάλινα μπουκάλια, πέτρες, τούβλα και άλλα αντικείμενα στα χέρια, προκαλούσαν τις αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάσουν προς το μέρος τους, προκειμένου να συγκρουστούν μαζί τους.

Θεσσαλονίκη (1)

Θεσσαλονίκη (2)


Κλείσιμο
«Θέλουμε δικαίωση», «είστε ρατσιστές», φώναζαν παράλληλα με τα συνθήματα κατά της αστυνομίας, τονίζοντας ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου.

Επιπλέον, λίγο πριν τις 19.30 και παράλληλα με τις εκρήξεις που σημειώνονταν από τα εύφλεκτα υλικά που καίγονταν, αναποδογύρισαν ένα σταθμευμένο Ι.Χ., έσπασαν τα τζάμια και προκάλεσαν σοβαρές φθορές.

Σημειώνεται ότι σε όλη τη διάρκεια της έκρυθμης κατάστασης, η αστυνομία παρακολουθούσε τα άτομα από απόσταση, ενώ είχε διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.

thessaloniki-02
thessaloniki-03
thessaloniki-04
thessaloniki-05
thessaloniki-06
thessaloniki-07


Περίπου στις 20.20 εμφανίστηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και με διακριτική συνοδεία από τα ΜΑΤ κατάφεραν να σβήσουν τους πρώτους φλεγόμενους κάδους, ενώ με την αποχώρηση των ατόμων από το οδόστρωμα, έσβησαν και τους υπόλοιπους. Σημειώνεται ότι προκλήθηκαν αρκετές φθορές και σε άλλα σταθμευμένα οχήματα, αφού οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία ξήλωσαν ακόμα και τάσια από τις ρόδες.

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, όταν ατομα του αντιεξουσιαστικού χώρου εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

Λίγη ώρα αργότερα κουκουλοφόροι, κατά τη διάρκεια της πορείας, προκάλεσαν φθορές σε βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων της οδού Τσιμισκή.

Θεσσαλονίκη (3)


Ειδήσεις σήμερα:

Ληστεία στην Αργυρούπολη: Βίντεο με τον 53χρονο συνταγματάρχη - Τα χρέη στους τοκογλύφους και ο τζόγος

Ιταλία: «Βρυχάται» το ηφαίστειο Στρόμπολι - Σεισμός και τσουνάμι 1,5 μέτρου στο νησί, εντυπωσιακά βίντεο

Κιβωτός: «Ο πατήρ Αντώνιος είχε ζητήσει να μην φαίνεται το γραφείο του» λέει η εικαστικός που ζωγράφιζε τους τοίχους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης