Οδοφράγματα στην οδό Κωνσταντινουπολεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έστησαν το απόγευμα εξαγριωμένοι Ρομά που διαμαρτύρονται για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από όπλο αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Τα άτομα ξεκίνησαν από το ύψος του νοσοκομείου Ιπποκράτειο να ανάβουν φωτιά σε κάδους και να εφοδιάζονται με άδεια μπουκάλια από αλκοόλ, πέτρες, τούβλα, σίδερα και άλλα αντικείμενα, με σκοπό να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις.
Λίγο πριν τις 19.30 αναποδογύρισαν και βανδάλισαν ένα σταθμευμένο ΙΧ, δίπλα από φλεγόμενο κάδο.
Δείτε βίντεο:
Δεν υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ και τα άτομα συνέχισαν επί ώρα να πυρπολούν κάδους κατά μήκος της οδού και να φωνάζουν συνθήματα, για να προκαλέσουν τους αστυνομικούς να επέμβουν.
Κλείσιμο
Θυμίζεται πως είχε προγραμματιστεί για τις 19:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα, ωστόσο, κατά τα φαινόμενα, η συγκεκριμένη διαδήλωση ξεκίνησε λίγο νωρίτερα, έξω από το Ιπποκράτειο, με τη συμμετοχή ατόμων και από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ένταση υπήρξε και εκεί, με αποτέλεσμα να γίνουν έξι προσαγωγές.
Μέσα από έναν μεγάλο διαγωνισμό όπου δυο τυχεροί κερδίζουν δυο ολικές ανακαινίσεις μπάνιου συνολικής αξίας €30.000, η εταιρεία Κυπριώτης αναδεικνύει τη δύναμη του σωστού σχεδιασμού να μεταμορφώνει την καθημερινότητα στο σπίτι.
Η ProCredit Bank προσφέρει στις επιχειρήσεις πραγματική οικονομική ανάσα και την ευκαιρία να χτίσουν τα θεμέλια για μια ουσιαστική και μακροχρόνια συνεργασία.