Οδοφράγματα στην οδό Κωνσταντινουπολεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έστησαν το απόγευμα εξαγριωμένοι Ρομά που διαμαρτύρονται για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από όπλο αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Τα άτομα ξεκίνησαν από το ύψος του νοσοκομείου Ιπποκράτειο να ανάβουν φωτιά σε κάδους και να εφοδιάζονται με άδεια μπουκάλια από αλκοόλ, πέτρες, τούβλα, σίδερα και άλλα αντικείμενα, με σκοπό να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις.
Λίγο πριν τις 19.30 αναποδογύρισαν και βανδάλισαν ένα σταθμευμένο ΙΧ, δίπλα από φλεγόμενο κάδο.
Δείτε βίντεο:
Δεν υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ και τα άτομα συνέχισαν επί ώρα να πυρπολούν κάδους κατά μήκος της οδού και να φωνάζουν συνθήματα, για να προκαλέσουν τους αστυνομικούς να επέμβουν.
Κλείσιμο
Θυμίζεται πως είχε προγραμματιστεί για τις 19:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα, ωστόσο, κατά τα φαινόμενα, η συγκεκριμένη διαδήλωση ξεκίνησε λίγο νωρίτερα, έξω από το Ιπποκράτειο, με τη συμμετοχή ατόμων και από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ένταση υπήρξε και εκεί, με αποτέλεσμα να γίνουν έξι προσαγωγές.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.