Βιασμός 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας: Ο Θεοδωρικάκος μιλά για άθλια και παράνομη συμπεριφορά των αστυνομικών

Βιασμός 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας: Ο Θεοδωρικάκος μιλά για άθλια και παράνομη συμπεριφορά των αστυνομικών

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «τερατολογίες» τις καταγγελίες για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης του βιασμού της 12χρονης

theodorikakos1
Άθλια και παράνομη χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος την συμπεριφορά των δύο αστυνομικών του τμήματος Ομόνοιας, οι οποίοι κατηγορούνται για τον βιασμό 19χρονης, ενώ επισήμανε ότι ο πειθαρχικός έλεγχος θα επεκταθεί σε όλα τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται.

Παράλληλα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «τερατολογίες» τις καταγγελίες περί απόπειρας συγκάλυψης της υπόθεσης με τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση να αποκρυβεί τίποτα και οι ένοχοι, ένας – ένας, θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη για να έχουν την ποινή που τους αξίζει».

Με παρέμβασή του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής όπου συζητείται νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα είπε αναφορικά με την υπόθεση του αστυνομικού τμήματος Ομόνοιας: «Εκείνοι που εργάζονται και υπηρετούν στις αρχές ασφάλειας για την εφαρμογή του νόμου είναι οι πρώτοι που οφείλουν να τηρούν τους νόμους και είναι απαράδεκτο και τρισάθλιο να κάνουν τέτοιου είδους παράνομες και εγκληματικές πράξεις. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει άθλια και παράνομη συμπεριφορά. Δεν θα κάνω εγώ ποινική αξιολόγηση υπόθεσης» και πρόσθεσε: «Ωστόσο η ΕΛΑΣ μέσα από τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες έβαλε σε διαθεσιμότητα τους 2 ειδικούς φρουρούς και η πειθαρχική έρευνα θα επεκταθεί στο σύνολο των ανθρώπων που μπορεί να εμπλέκονται».

Παράλληλα, για τις έρευνες που αφορούν την υπόθεση της 12χρονης σημείωσε «η ΕΛΑΣ κινήθηκε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Εχει κάνει πολύ καλά την δουλειά της. Ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της Δικαιοσύνης. Οι δράστες οδηγούνται ένα - ένας στην Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει και αυτό είναι επιθυμία όλης της κοινωνίας. Η ΕΛΑΣ κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ότι πρέπει για να συνδράμει στο έργο της Δικαιοσύνης. Το λέω για να μην επαναλαμβάνονται στη Βουλή τερατολογίες . Δεν υπάρχει περίπτωση να αποκρυβεί τίποτα και οι ένοχοι θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη για να έχουν την ποινή που τους αξίζει»



Ειδήσεις σήμερα:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης