Τουρκικές προκλήσεις: 57 παραβιάσεις, 19 παραβάσεις και 5 εμπλοκές πάνω από το Αιγαίο
Συνολικά 21 αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας προχώρησαν σε προκλήσεις πάνω από το αιγαίο
Συνεχίστηκαν και σήμερα οι προκλητικές πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών με συνολικά 57 παραβιάσεις να σημειώνονται πάνω από το Αιγαίο.
Συνολικά, πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν 21 αεροσκάφη, εκ των οποίων οπλισμένα ήταν τα 8. Τα αεροσκάφη πέταξαν σε οκτώ σχηματισμούς των 2 F-16, ενώ μεμονωμένα πέταξαν 2 κατασκοπευτικά CN-235 και 5 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ATR-72.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή μέσα από 863,8 χιλιόμετρα και 5 περιφέρειες της χώρας - Δράσεις για το ποδήλατο σε όλες τις μορφές του για μικρούς και μεγάλους με το ΔΕΗ Power Up The Race