Επικοινωνία Οικουμενικού Πατριάρχη με π. Αλέξανδρο Καρλούτσο

Επικοινωνία Οικουμενικού Πατριάρχη με π. Αλέξανδρο Καρλούτσο

Μετά την Προεδρική τιμή από J. Biden προς κληρικό του Οικουμενικού Πατριαρχείου

bartolomew
Mε τον πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο επκοινώνησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για να τον συγχαρεί θερμά αυτόν και την οικογένειά του για την υψηλή τιμή που αντακλά και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο , να του αποενεμηθεί από τον πρόεδρο της Αμερικής J. Biden, του Προεδρικού Μεταλλίου της Ελευθερίας. Όπως λέει ο κ. Βαρθολομαίος για τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου του δίνει «τήν Πατριαρχική εὐαρέσκεια καί τήν πατρική του εὐχή καί εὐλογία».

ἩΑ.Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος πληροφορήθηκε μέ μεγάλη χαρά καί πατρική ὑπερηφάνεια ὅτι ὁ Ἐξοχώτατος Πρόεδρος τῶν Ἡνωμένων Πολιτειῶν τῆς Ἀμερικῆς J. Biden ἀπεφάσισε νά ἀπονείμῃ στόν Αἰδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου κ. Ἀλέξανδρο Καρλοῦτσο τό «Προεδρικό Μετάλλιο Ἐλευθερίας» (“Presidential Medal of Freedom”), πού εἶναι ἡ ἀνώτατη τιμητική διάκριση τῆς Ἀμερικῆς, γιά νά ἐπιβραβεύσῃ τήν πολυετῆ ὑπηρεσία καί προσφορά του προς την Ἱερά Ἀρχιεπισκοπή Ἀμερικῆςκαίτήν ἐκεῖ Ὁμογένειακαί πρός τό ΟἰκουμενικόΠατριαρχεῖο. Ἡ σχετική τελετή θά γίνῃστόν Λευκό Οἶκοστίς 7 Ἰουλίου.

Ὁ Πατριάρχης ἐπικοινώνησε μέ τόν τιμηθέντα καί τόν συνεχάρη θερμῶς, καθώς καί τήν εὐλογημένη οἰκογένειά του, προσθέτοντας ὅτι ἡ ὑψηλή αὐτή τιμή ἀντανακλᾶ στό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο, τοῦὁποίου ὁ π. Ἀλέξανδρος ὑπῆρξε και εἶναι ἄξιος κληρικός, καί ἐπιδαψιλεύοντάς του τήν Πατριαρχική εὐαρέσκεια καί τήν πατρική του εὐχή καί εὐλογία.

Στον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο το μετάλλιο της Ελευθερίας των ΗΠΑ

Το ανώτατο παράσημο των ΗΠΑ, το προεδρικό μετάλλιο της Ελευθερίας, θα απονείμει ο Πρόεδρος Μπάιντεν στον πρεσβύτερο Αλέξανδρο Καρλούτσο στις 7 Ιουλίου. Πρόκειται για εξαιρετική τιμή, την οποία ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.To μετάλλιο απονέμεται από τον ίδιο τον Αμερικανό Πρόεδρο σε άτομα που έχουν σημαντική συνεισφορά στην ευημερία, στις αξίες και την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, την παγκόσμια ειρήνη και άλλες σημαντικές κοινωνικές, δημόσιες ή ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος είναι ο πρώην γενικός εφημέριος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ότι μετά από 50 και πλέον χρόνια ως ιερέας, που παρείχε συμβουλές σε αρκετούς προέδρους των ΗΠΑ, έλαβε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον τίτλο του Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με αφορμή την απονομή, έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook,: “Αποτελεί αιτία αγαλλίασης και υπερηφάνειας για κάθε Έλληνα. Ιερέας, γιος ιερέα και γιος της Ελλάδας – έχει κάνει την Εκκλησία παγκοσμίως πολύ περήφανη. Αξιος!”.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης