Θεσσαλονίκη: 28χρονος φοιτητής εισέβαλε στο μνημείο της Ροτόντας και προκάλεσε φθορές γιατί τον χώρισε η σύντροφός του

Θεσσαλονίκη: 28χρονος φοιτητής εισέβαλε στο μνημείο της Ροτόντας και προκάλεσε φθορές γιατί τον χώρισε η σύντροφός του

Ο 28χρονος φοιτητής προσποιήθηκε τον επισκέπτη - Χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, πέταξε στο έδαφος το σακίδιό του και άρχισε να τρέχει - Φαινόταν να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση

rotonda
Περιστατικό που μοιάζει απίστευτο σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μαινόμενος φοιτητής εισέβαλε στο μνημείο της Ροτόντας και προκάλεσε φθορές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, ο 28χρονος φοιτητής προσποιήθηκε τον επισκέπτη. Η υπάλληλος που βρισκόταν στον χώρο έκδοσης εισιτηρίων του ζήτησε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Εκείνος απάντησε πως δεν το είχε μαζί του. Χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, πέταξε στο έδαφος το σακίδιό του και άρχισε να τρέχει προς το εσωτερικό της Ροτόντας.

Η υπάλληλος τον ακολούθησε. Ο 28χρονος είχε ήδη φτάσει στην Αγία Τράπεζα (το μνημείο λειτουργεί και ως ορθόδοξος ναός) και είχε αφαιρέσει τα καλύμματά της. Αμέσως μετά κινήθηκε προς τον Σταυρό. Τον χτύπησε με δύναμη και τον έσπασε. Η υπάλληλος τον πλησίασε και προσπάθησε να τον ηρεμήσει.

Ο δράστης φαινόταν να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Σε μία προσπάθεια να απολογηθεί, είπε πως πρόσφατα τον είχε χωρίσει ο σύντροφός του. Λίγο αργότερα ισχυρίστηκε ότι τον έχει επηρεάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όσο προκαλούσε φθορές φώναζε ότι αναζητούσε το φως.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά έφτασαν στο σημείο δύο αστυνομικοί της Ομάδας Ζ. Τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Κλείσιμο
Σε βάρος του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση διακεκριμένων φθορών. Θα οδηγηθεί ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.

Ειδήσεις σήμερα:

«Γουίλιαμ και Κέιτ, είστε ανεπιθύμητοι στο χωριό μας» - Αναγκάστηκαν να ακυρώσουν το ταξίδι τους - Δείτε βίντεο

Πώς σώθηκε η πιο διάσημη γάτα της Ουκρανίας με τους 1 εκατ. ακολούθους στο instagram από το βομβαρδισμένο Χάρκοβο

Ο Βασιλακόπουλος προειδοποιεί - «Τέταρτη δόση του εμβολίου για όλους, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης