Μάνη: Ζωοκλέφτες έσφαζαν βοοειδή και πωλούσαν το κρέας!

Μάνη: Ζωοκλέφτες έσφαζαν βοοειδή και πωλούσαν το κρέας!

Τσάκωσαν τους νεαρούς «χασάπηδες» την ώρα που μετέφερεαν πάνω από 125 κιλά κρέατος - Όπλα, πριόνια και μαχαίρια εντοπίστηκαν μετά από έρευνες στα σπίτι τους

ζωοκτονια
Οι συνεχείς κλοπές των ζώων του μέσα από το περιφραγμένο αγρόκτημά του στη Μάνη Λακωνίας είχαν θορυβήσει έναν κτηνοτρόφο που έβλεπε το κοπάδι των βοοειδών του να μειώνεται σταδιακά από τις 14 Φεβρουαρίου και ζήτησε τη βοήθεια της Αστυνομίας, που κατάφερε να συλλάβει τους ζωοκλέφτες, οι οποίοι θανάτωναν τα ζώα και πωλούσαν το κρέας τους!

Κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, τη νύχτα της Πέμπτης, οι αστυνομικοί του τμήματος Γυθείου, της Ο.Π.Κ.Ε. και του τμήματος Αρεόπολης εντόπισαν τρεις Έλληνες ηλικίας 17, 19 και 28 χρόνων να μεταφέρουν με το όχημά τους σακούλες με τμήματα σφαγιασμένου βοοειδούς συνολικού βάρους 125,5 κιλών. Όπως προέκυψε, είχαν θανατώσει το ζώο το οποίο είχαν κλέψει λίγες ώρες νωρίτερα, με σκοπό την πώληση των τεμαχίων τα οποία κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα!

Μάλιστα, από τις 14 ως τις 22 Φεβρουαρίου, οι αυτόκλητοι "χασάπήδες" είχαν κλέψει και θανατώσει άλλα δύο βοοειδή από το αγρόκτημα του κτηνοτρόφου. Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους, κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, μια ηλεκτρική συσκευή σέγα, δυο πριόνια, τέσσερα μαχαίρια, δυο ζυγαριές και τρία τσιγκέλια κρεάτων. Επιπλέον, βρέθηκαν 79 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και 11 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους τριών κιλών και 582 γραμμαρίων χωρίς ταινίες του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου που τους απήγγειλε κατηγορίες για ζωοκλοπή και ζωοκτονία κατά συρροή, για την οποία τους επιβλήθηκαν και βαριά διοικητικά πρόστιμα. Μαζί τους, συνελήφθη και η 45χρονη αλλοδαπή μητέρα του 17χρονου, που κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό αστυνομική επιτήρηση το μνημόσυνο των τριών παιδιών στην Πάτρα - Ξεκινούν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Πόσο «ευάλωτες» είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας απέναντι σε ενδεχόμενο χτύπημα των Ρώσων;


Η Βασίλισσα Ελισάβετ «αφήνει» το Μπάκιγχαμ - Θα ζήσει μόνιμα στο Κάστρο του Ουίνσδορ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης