Επίθεση χάκερς: Εκτός από τη Βουλή επιτέθηκαν και στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ασκληπιείο»

Επίθεση χάκερς: Εκτός από τη Βουλή επιτέθηκαν και στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ασκληπιείο»

Χακερς επιτέθηκαν στην Βουλή των Ελλήνων αλλά και σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, το Σωτηρία και το Ασκληπιείο της Βούλας, τις τελευταίες μέρες

hackers
Επίθεση σε ψηφιακές υποδομές του κράτους φαίνεται πως επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν χάκες αυτή την εβδομάδα, αφού όπως έγινε γνωστό, εκτός από τη Βουλή, προσπάθησαν να υποκλέψουν στοιχεία και από τα νοσοκομεία Σωτηρία και Ασκληπιείο της Αττικής.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, χάκερς προσπάθησαν να «παρακάμψουν» τα συστήματα ασφαλείας νοσοκομείων της Αττικής, φτάνοντας όμως μόνο μέχρι το Σωτηρία και το Ασκληπιείο. Η επίθεση απετράπη και απομένει να φανεί από την έρευνα που γίνεται, εάν κατάφεραν να υποκλέψουν στοιχεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι χάκερς δεν κατάφεραν να φτάσουν σε άλλες νοσοκομειακές μονάδες της Αττικής καθώς αυτές έχουν πιο σύγχρονα ψηφιακά συστήματα.

Την ίδια ώρα, χθες το μεσημέρι, συναγερμός σήμανε στη Βουλή των Ελλήνων καθώς χάκερς επιχείρησαν να υποκλέψουν στοιχεία από το web mail του κοινοβουλίου. Στόχος επίθεσης έγιναν συνολικά 60 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών.

Η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP». ύμφωνα με πληροφορίες η αρμοδια υπηρεσία της Βουλής προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή «έκλεισε» ολα τα ηλεκτρονικά συστήματα ενω σε συνεργασία με την Διωξη Ηλεκτρονικουυ εγκλήματος ερευνούν το μέγεθος της έκθεσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι χάκερς επιχείρησαν να παραβιάσουν περίπου 60 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτων.

Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο Παίδων: Νεκρό βρέφος από εγκαύματα, συνελήφθησαν μητέρα και γιαγιά

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Περιμένουμε τις τοξικολογικές για να μπουν οι ένοχοι φυλακή»

Ουκρανία: Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία στέλνουν πυραυλικά συστήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης