Κακοκαιρία «Διομήδης»: Προβλήματα σε Φάρσαλα και Τρίκαλα, εκκενώθηκε οικισμός - Μήνυμα του 112 στη Μαγνησία

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Προβλήματα σε Φάρσαλα και Τρίκαλα, εκκενώθηκε οικισμός - Μήνυμα του 112 στη Μαγνησία

Υπερχείλισε ο ποταμός Ληθαίος μέσα στα Τρίκαλα, έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές των Φαρσάλων - Προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική - Χιόνι πάνω από 10 εκατοστά στη Φλώρινα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν στη συνέχεια - Βίντεο και φωτογραφίες

farsala-arthro
Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Διομήδης» σε περιοχές της Θεσσαλίας. Στα Τρίκαλα, σύμφωνα με το trikalavoice.gr, ο Ληθαίος ποταμός υπερχείλισε μέσα στην πόλη, στο ύψος των Κουτσομυλίων, κάλυψε τις όχθες και «απείλησε» τον παρακείμενο δρόμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκεται σε επιφυλακή ο μηχανισμός τόσο του Δήμου Τρικκαίων, όσο και της Π.Ε. Τρικάλων. Το απόγευμα της Τρίτης, μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είπε πως εστάλη μήνυμα του 112 σε ολόκληρη τη Μαγνησία.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε ετοιμότητα, και ήδη ενεργοποιήθηκε ο αριθμός 112 της Πολιτικής Προστασίας, στέλνοντας μηνύματα και προειδοποιώντας για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.



112-magnisia-465


Κεντρικό πάρκινγκ Μακρινίτσας,.... βέβαια δεν φταίει το νερό αλλά το τσιμέντο που έχει καταπιεί όλο το ρέμα

Posted by Kostis Sarakatsanos on Tuesday, January 11, 2022


Ληθαίος-υπερχείλιση στα Τρίκαλα

Υπερχείλιση Ληθαίου
Κλείσιμο



Πολυμέτωπη μάχη με την κακοκαιρία «Διομήδης» δίνει τις τελευταίες ώρες και ο δήμος Φαρσάλων ο οποίος πλήττεται από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Συνολικά πάνω από 15 μηχανήματα του δήμου αλλά και ιδιωτών επιχειρούν σε πλήθος σημείων όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση. Παράλληλα, νωρίς το μεσημέρι εκκενώθηκε προληπτικά η Υπέρεια Φαρσάλων με εντολή του διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Ευάγγελου Φαλάρα, λόγω του Ενιπέα ποταμού.

Προβλήματα στην Βαμβακού Φαρσάλων από τον "Διομήδη"


Σύμφωνα με το i_farsala, επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα και στα χωριά Χαλκιάδες, Ζωοδόχο Πηγή, Βαμβακού, Ρευματιά, Ευϋδριο, Σταυρός, Πολυνέρι κι Ανωχώρι.



Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 4 σκυλιών στην κοινότητα Κατωχωρίου από την πυροσβεστική με την συνδρομή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού που ήταν παρών εκείνη την στιγμή στην διάσωση.

Διάσωση 4 σκυλιών στο Κατωχώρι Φαρσάλων


farsala1
farsala2
farsala3
farsala4


Επίσης μηχανήματα επιχειρούν στους οδικούς άξονες Βόλου και Λάρισας (από το ύψος των Χαλκιάδων μέχρι και τη διασταύρωση για Βαμβακού) καθώς και τρία μηχανήματα ανατολικά και δυτικά της πόλης των Φαρσάλων. Η πολιτική προστασία του δήμου Φαρσάλων συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων.

Χιόνια στα ορεινά της Λάρισας

Χιονισμένο τοπίο αντικρίζουν από τα ξημερώματα οι κάτοικοι ορεινών περιοχών της Λάρισας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στο Λιβάδι Ελασσόνας, με την «Πρωινή Εφημερίδα Λιβαδίου» να έχει αναρτήσει τα παρακάτω φωτογραφικά στιγμιότυπα.

larisa1
larisa2


Χιόνι πάνω από 10 εκατοστά στη Φλώρινα

Μέσα στη πόλη της Φλώρινας το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά, ενώ στα ορεινά έχει ξεπεράσει κατά πολύ το μισό μέτρο. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται όλες αυτές τις ώρες στους δρόμους, προσπαθώντας να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όσους κινούνται στα ορεινά. Στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος σε αρκετές κοινότητες, ενώ το θερμόμετρο τώρα δείχνει +1 βαθμό Κελσίου.

florina1
florina2
florina3


Προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική

Λόγω των ισχυρών ανέμων, έπεσαν δέντρα πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα η περιοχή της Κρυοπηγής, του δήμου Κασσάνδρας, να μείνει χωρίς ρεύμα για αρκετή ώρα. Μάλιστα, προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρήθηκαν και σε άλλες περιοχές του δήμου.

xalkidiki1
xalkidiki2


Λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής οδικά σημεία:

-στο 1 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων

-στο 1 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου

-στο 1 χιλιόμετρο δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Μουδανιών – Σιθωνίας με το δημοτικό διαμέρισμα Ολύνθου



Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στη Σκόπελο: Τα αποτελέσματα του DNA θα δείξουν αν η σορός ανήκει στον μονάχο Ευφρόσυνο της Μονής Χιλανδαρίου

Δίκη «ψευτογιατρού»: Συνταγή με βότανα και τσάι για μητέρα και κόρη με καρκίνο αξίας 52.000 ευρώ έδωσε o Dr Kontos

Πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους ενδέχεται να κολλήσουν «Omicron» τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες, προειδοποιεί ο ΠΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης