Εικόνες γροθιά στο στομάχι από «καταφύγιο» - κολαστήριο ζώων στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης

Εικόνες γροθιά στο στομάχι από «καταφύγιο» - κολαστήριο ζώων στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης

Αποστεωμένα και υποσιτισμένα έτοιμα να πεθάνουν αβοήθητα -  Μήνυση κατά του Δήμου Ζηρού υπέβαλλαν φιλοζωικές οργανώσεις

preveza1
Απίστευτες εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από «καταφύγιο» ζώων στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης με αδέσποτα ζώα να διαβιούν σε τραγικές συνθήκες.

Αποστεωμένα, υποσιτισμένα πολλά από αυτά άρρωστα υποφέρουν καθημερινά σε χώρο που δεν πληρεί σε καμία περίπτωση τις υποδομές ενός καταφυγίου.

Οι εικόνες προκαλούν σοκ: Με ξύλινες παλέτες έχουν φτιαχτεί υποτυπώδη σπιτάκια. Κάποια από αυτά τα έχουν καλύψει με πλαστικές σακούλες για δήθεν προστασία από τη βροχή.

preveza2


Τοπικά Μέσα, όπως το epirus post αναφέρουν πως «Το καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Ζηρού εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» με προϋπολογισμό 300 χιλιάδων ευρώ και το έργο είναι υπό δημοπράτηση.


Κλείσιμο
Ο συγκεκριμένος χώρος από τον οποίο προέρχονται οι φωτογραφίες αποτελεί μία πρόχειρη εγκατάσταση που δημιουργήθηκε σε συνεργασία του Δήμου με φιλοζωική οργάνωση της περιοχής προκειμένου να συγκεντρωθούν δεκάδες αδέσποτα που κυκλοφορούν και συνήθως προκαλούν πλήθος αντιδράσεων από τους πολίτες.

preveza3


Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μέριμνα για σίτιση των ζώων ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα επισκέπτεται κτηνίατρος ο οποίος έχει σύμβαση με τον Δήμο.

Πηγές από τον Δήμο Ζηρού σημειώνουν ότι «ο χώρος αυτός αποτελεί μία προσωρινή λύση και τονίζουν ότι δεν έχει καμία σχέση με το σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο καταφύγιο που θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει στην περιοχή».

preveza5



Μήνυση υπέβαλλαν φιλοζωικές οργανώσεις


Μετά τις εικόνες σοκ που είδαν το φως της δημοσιότητας οι φιλοζωικές «Α little shelter» και «dogs voice» υπέβαλλαν σήμερα μήνυση κατά του Δήμου Ζηρού.


KATA1
KATA2


Επίσης αναλαμβάνουν τη φιλοξενία των ζώων, τη νοσηλεία τους και τις θεραπείες τους ώστε τα ζώα να υιοθετηθούν στην πορεία.

KATA3
KATA5


Σήμερα η ιδρύτρια του «a little shelter», Κατρίνα Τσάνταλη βρέθηκε στον χώρο που βρίσκονταν τα ζώα με τις εικόνες που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram να αποτυπώνουν την κατάσταση.




Ειδήσεις σήμερα:

«Η κυβέρνηση να βοηθήσει άμεσα», λέει ο Παπανδρέου από τις πληγείσες περιοχές στην Πάτρα

Άλμα του πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 4,3% το Νοέμβριο «βλέπει» η Eurostat

Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης