Δέκα μαθητές έκαναν κατάληψη σε γυμνάσιο στο Γαλάτσι - Την έσπασε ο δήμαρχος (βίντεο)

Δέκα μαθητές έκαναν κατάληψη σε γυμνάσιο στο Γαλάτσι - Την έσπασε ο δήμαρχος (βίντεο)

«Οι καταληψίες δεν ήταν καν εκπρόσωποι του 15μελούς - Εξω από το σχολείο περίμεναν 200» ανέφερε ο Γιώργος Μαρκόπουλος ο οποίος πήγε στο 5ο Γυμνάσιο και έσπασε το λουκέτο

5155983
Μόλις μια εβδομάδα είχε λειτουργήσει το 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου όταν μια μικρή μερίδα μαθητών αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη και να το κλείσουν διεκδικώντας να τηρηθούν μεγαλύτερες αποστάσεις, να γίνει προμήθεια αντισηπτικών ενώ έκαναν λόγο και για κακή συμπεριφορά εκ μέρους των καθηγητών!

Το σχολείο ήταν από τη Δευτέρα κλειστό καθώς οι καταληψίες είχαν φράξει την είσοδο και εμπόδιζαν την προσέλευση μαθητών και καθηγητών. Ωστόσο η κατάληψη έληξε σήμερα όταν ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος  ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Γυμνασίου για τα τεκταινόμενα στο σχολείο.

Ο κ. Μαρκόπουλος έφθασε στο σχολείο, άνοιξε την πόρτα σπάζοντας το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην πόρτα και απέσυρε τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί. Μέσα στο σχολείοόπως ο ίδιος ανέφερε στους δημοσιογράφους  ανακάλυψε 4 όλους και όλους καταληψίες, που όπως σημείωσε, δεν ήταν καν εκπρόσωποι του 15μελούς, ούτε είχαν εκλεγεί με κάποια διαδικασία.

Δείτε το βίντεο με τον δήμαρχο να βάζει τέλος την κατάληψη 

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου "σπάει" την κατάληψη σε σχολείο


Κλείσιμο
"Αυτό που έκανα ήταν το αυτονόητο, δήλωσε επίσης ο Δήμαρχος Γαλατσίου. Όταν υπάρχουν αιτήματα είμαι πρόθυμος να τα ακούσω και δεν πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αντίθετοι έτσι και αλλιώς στις κινητοποιήσεις. Όμως αυτό που συνέβη τη Δευτέρα ήταν απλώς μια αυθαίρετη πράξη μερικών παιδιών προκειμένου να αποφύγουν το μάθημα".

"Το σχολείο είχε λειτουργήσει μόλις λίγες ημέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατόν να έχουν κιόλας προκύψει συγκεκριμένα αιτήματα. Τα παιδιά που έκαναν την κατάληψη δεν είχαν επικοινωνήσει με τον σύλλογο των καθηγητών, αλλά ούτε και είχαν την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων συμμαθητών τους", ανέφερε από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου.


Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 91% η παραλλαγή «Δέλτα» στα νέα μεταλλαγμένα κρούσματα που εξετάστηκαν

Την Παρασκευή δικάζονται οι τρεις κατηγορούμενες για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας

Ευτράπελο στο υπουργείο Εργασίας: Καμεραμάν ρώτησε τη Δόμνα πότε έρχεται η... Μιχαηλίδου (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης