Το Δίκορφο ή Δικόρυφο είναι ένα από τα πέτρινα χωριά του Ζαγορίου. Λίγοι οι κάτοικοι και όταν ο Αύγουστος οδεύει προς το τέλος του μένουν ακόμη λιγότεροι. Σε αυτό το πανέμορφο χωριό, έκανε αμέριμνη την βόλτα της αρκούδαμε τα δυο μικρά της αρκουδάκια.
Το βίντεο που κατέγραψε κάτοικος του χωριού και αναρτήθηκε στην ομάδα του χωριού στο Facebook είναι πραγματικά υπέροχο. Η αρκούδα με τα μικρά της, αργά το βράδυ, κάνει την βόλτα της, εισέρχεται στο εσωτερικό κτιρίου, πιθανότατα προς αναζήτηση φαγητού ή κάποιας λιχουδιάς και στην συνέχεια εξίσου ήσυχα αποχωρεί.
Η παρουσία αρκούδας στα χωριά του Ζαγορίου και του Μετσόβου, ακόμη και μέσα στους οικισμούς γίνεται όλο και πιο συχνή, καθώς οι κάτοικοι λιγοστεύουν.
Το Δίκορφο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.015 μέτρων και καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από δάση φυλλοβόλων και κωνοφόρων, ενώ έχει και πλούσια άγρια πανίδα.
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»