Την πεποίθηση ότι ενδεχομένως η κοινωνία να «πληρώσει» τις συνέπειες των πανηγυριών του Δεκαπενταύγουστου, όπου δεν τηρήθηκαν τα μέτρα, εξέφρασε ο καθηγητής ΠνευμονολογίαςΝίκος Τζανάκης μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη».
Όπως είπε χαρακτηριστικά «Ο κορωνοϊός δεν κάνει βερεσέ»!
Και συνέχισε λέγοντας ότι και ο ίδιος έγινε «μάρτυρας» σε γλέντι όπου κανείς δεν τηρούσε αποστάσεις και μάλιστα πολλοί χόρευαν, ενώ αυτό απαγορεύεται.
Ο κ. Τζανάκης χαρακτήρισε ανησυχητικά τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς, με δραματική πτώση στο Ηράκλειο, τονίζοντας ότι ευχή όλων είναι να μην συνεχιστεί αυτή η πτωτική πορεία.
Παράλληλα, ο κ. Τζανάκης αποκάλυψε ότι δέχεται υβριστικά μηνύματα και απειλές από αγνώστους, τους οποίους χαρακτήρισε «Ταλιμπανοχριστιανούς» αλλά όπως είπε: «Δε φοβάμαι και δεν τρομοκρατούμαι».
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Η 5η έκδοση του Γύρου φέρνει στην Ελλάδα κορυφαίες επαγγελματικές ομάδες, διεθνή τηλεοπτική προβολή και ένα αγωνιστικό επίπεδο που επιβεβαιώνει τη συνεχή αναβάθμιση της διοργάνωσης.