Εστίαση: Διχασμένοι οι επιχειρηματίες – Πώς υποδέχονται τα νέα μέτρα οι «μεγάλοι» και οι «μικροί» του κλάδου

Εστίαση: Διχασμένοι οι επιχειρηματίες – Πώς υποδέχονται τα νέα μέτρα οι «μεγάλοι» και οι «μικροί» του κλάδου

Ανακουφισμένοι είναι όλοι οι επαγγελματίες που εδώ και περίπου οκτώ μήνες παρέμεναν κλειστοί - Πρόκειται για περίπου 15.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε εσωτερικούς χώρους

estiasi-668
Προβληματισμός από τη μία, ανακούφιση από την άλλη. Ο επιχειρηματικός κόσμος της εστίασης έχει υποδεχθεί με μικτά συναισθήματα την ανακοίνωση των νέων κανόνων που θα αρχίσουν να ισχύουν σταδιακά στην αγορά από μεθαύριο, σε μία προσπάθεια να δοθεί μία ώθηση στο εμβολιαστικό κίνημα.

«Ανακουφισμένοι» οι 15.000 που πλέον ανοίγουν

Αυτοί που δηλώνουν ανακουφισμένοι είναι όλοι οι επαγγελματίες που εδώ και περίπου οκτώ μήνες παρέμεναν κλειστοί. Πρόκειται για περίπου 15.000 καταστήματα τα οποία είχαν αποκλειστικά εσωτερικούς χώρους είτε βρίσκονταν σε τέτοιους, όπως σε εμπορικά κέντρα, στοές κτλ. Σε ένα μεγάλο ποσοστό ήταν και καταστήματα μεγάλων αλυσίδων.

«Έπειτα από πάρα πολλές ημέρες αναμονής, επιτέλους έχουμε ένα πλαίσιο για να μπορούν να ανοίξουν και τα καταστήματα με κλειστούς χώρους, τα οποία είναι πάρα πολλά», σημειώνει στο newmoney.gr ο κ. Γιάννης Λιάρος, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ) που εκπροσωπεί μεγάλες αλυσίδες (Everest, Goody’s, Γρηγόρης κτλ).

«Αναγνωρίζουμε ότι το κοινό μας με τον όρο του εμβολιασμού πλέον περιορίζεται, αλλά εμείς αυτό που θέλαμε πάνω απ’ όλα ήταν να ανοίξουν αυτά τα περίπου 15.000 καταστήματα εστίασης που επί 8 μήνες παρέμεναν κλειστά», τονίζει ο κ. Λιάρος.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι 18-24 «οδηγούν» την επιδημία λόγω πάρτι - Αύξηση και στις μολύνσεις παιδιών

Γονικές παροχές: Πότε «τσιμπάει» η εφορία τα χρήματα που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους

Νεογνό 14 ημερών με κορωνοϊό στην παιδιατρική κλινική του Ρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης