Αυτοψία Χαρδαλιά - Αμυρά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία για καθαρισμούς δασών και διάνοιξη δασικών δρόμων

Αυτοψία Χαρδαλιά - Αμυρά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία για καθαρισμούς δασών και διάνοιξη δασικών δρόμων

«Είναι έκδηλη η αγωνία μας για κάποιες περιοχές» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημείωσε ότι η κακοκαιρία «Μήδεια» ανέδειξε τη δυσκολία κάποιων εμπλεκόμενων φορέων να ανταποκριθούν σε βασικές αρμοδιότητες

5303923
5303924
5303925
Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία μετέβη νωρίτερα σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου και τον Γενικό Διευθυντή Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβο Θεοδώρου.

Ο Υφυπουργός πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία των εργασιών καθαρισμού και προληπτικής απομάκρυνσης εύφλεκτης ύλης που πραγματοποιούνται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, ενώ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη και όλους τους συναρμόδιους τοπικούς φορείς, καθώς και με εθελοντές Πυροσβέστες που συνδράμουν στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε: «Είναι έκδηλη η αγωνία μας για κάποιες περιοχές. Η κακοκαιρία «Μήδεια» ανέδειξε τη δυσκολία κάποιων εμπλεκόμενων φορέων να ανταποκριθούν σε βασικές αρμοδιότητες. Η Ιπποκράτειος Πολιτεία είναι μια από τις 18 περιοχές της Αττικής που μας απασχολούν και μας προβληματίζουν. Σε εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Αμυρά, έχουμε ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να συνδράμουμε στο έργο των εμπλεκόμενων φορέων στους καθαρισμούς, στη διάνοιξη δασικών δρόμων, στις απαραίτητες συντηρήσεις.

5303923


Οι καθαρισμοί, τα κλαδέματα, η διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών, όλες οι ενέργειες για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων – όλα αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να είναι αποσπασματικά, αλλά πρέπει να αποτελούν μέρος ενός συνολικού σχεδίου που να χρηματοδοτείται απευθείας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή, έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαβούλευση και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού μέσα στους επόμενους μήνες».

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, σημείωσε: «Το κλειδί για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και κατοικία, όπως και το δάσος, είναι η πρόληψη. Γι’ αυτό λοιπόν, εμείς στην Κυβέρνηση έχουμε βάλει ως πρώτη μας προτεραιότητα τη συνεργασία όλων - των πολιτών, των Δημάρχων, των Περιφερειών, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Δασαρχείων. Εμείς, τα δύο Υπουργεία μας, έχουν ήδη στενή συνεργασία - και θα ήθελα στο σημείο αυτό να εξάρω τη συμβολή του Νίκου Χαρδαλιά. Κι έχουμε κατορθώσει να ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατία, όλους εκείνους τους λαβύρινθους που αναγκάζουν τον πολίτη να πει «φτάνει πια – προστατέψτε το δάσος, προστατέψτε τη ζωή μου». Γι’ αυτό είμαστε εδώ, γιατί αυτό που λέμε το κάνουμε πράξη».

Αυτοψία με τον δήμαρχο Ωρωπού

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ωρωπού, προχώρησε σε αυτοψία σε περιοχές όπου οι δασικοί δρόμοιχρήζουν συντήρησης, καθώς και σε σημεία όπου κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση υποδομών για την εξυπηρέτηση αναγκών δασοπυρόσβεσης, ενώ συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής.

5303925


Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες (10 Μαΐου), με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, 18 Δήμοι της Αττικής κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου οι δημοτικές Αρχές να διευκολυνθούν στο έργο τους και να δρομολογήσουν άμεσα έργα που αφορούν σε μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, ιδίως σε μικτές περιοχές δασών/πόλεων και οικισμών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».


Ειδήσεις σήμερα 

Κρίσι Τέιγκεν: Σοκαριστικά tweet από το παρελθόν γύρισαν να τη στοιχειώσουν - Προέτρεψε 16χρονη να... αυτοκτονήσει

Οι Τούρκοι στο σπίτι και οι τουρίστες να... αλωνίζουν - Οργή για το lockdown του Ερντογάν

Γιάννης Λαγός: Το μεσημέρι φθάνει στην Αθήνα - Πέντε Έλληνες αστυνομικοί τον συνοδεύουν από το Βέλγιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης