Ηλεία: Λεηλατούσε καλώδια φωτισμού και καπάκια φρεατίων

Ηλεία: Λεηλατούσε καλώδια φωτισμού και καπάκια φρεατίων

Τον σταμάτησαν για έλεγχο με τη μηχανή και διαπίστωσαν λεηλασίες χιλιάδων ευρώ

Hleia-kalwdia111
Σε εκτεταμένη λεηλασία της δημοτικής περιουσίας στη Γαστούνη είχε επιδοθεί ένας «κυνηγός» χαλκού και μετάλλων τον οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί του τμήματος Πηνειού να κινείται με μοτοσικλέτα στην παλιά εθνική οδό Πατρών–Πύργου, στο ύψος των Σαβαλίων.

Σε έλεγχο που του έκαναν, βρήκαν μια συσκευασία που περιείχε πέντε κιλά χαλκού τα οποία προέρχονταν εμφανώς από την καύση καλωδίων! Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης μαζί με έναν συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, είχαν ξηλώσει καλώδια ηλεκτροδότησης μήκους 50 μέτρων από το δίκτυο δημοτικού φωτισμού στην Γαστούνη και είχαν κλέψει επτά καπάκια από μεταλλικά φρεάτια! Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε 1.100 ευρώ.

Και αυτές δεν ήταν οι πρώτες ζημιές που προκάλεσαν καθώς πριν από δέκα ημέρες είχα αρπάξει ηλεκτρολογικό υλικό αξίας 2.000 ευρώ από έναν υδατόπυργο στη Γαστούνη καταστρέφοντας τους ηλεκτρολογικούς πίνακες. Εκτός αυτών, προέκυψε ότι η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο δράστης είχε αλλοιωμένο αριθμό πλαισίου και εξετάζεται αν είναι κλεμμένη, ενώ δεν διέθετε και δίπλωμα οδήγησης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και παράβαση του Κ.Ο.Κ. και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Αίγυπτος: Η ιστορική πομπή μεταφοράς των Φαραώ στο νέο μουσείο στο Κάιρο

Κοσμοπλημμύρα στις πλατείες έφερε ο καλός καιρός και η χαλάρωση - Φωτό και βίντεο

Η Μαντόνα ποζάρει μόνο με τα... κοσμήματά της - Φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης