Δημοσκόπηση Marc: To 50,7% θέλει Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία
Τον επιλέγει και το 17% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αντί του Αλέξη Τσίπρα - Το 54,5% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι τα πράγματα θα ήταν «περίπου ίδια ή χειρότερα» με κυβέρνηση του κόμματός τους - To 40,7% του συνόλου αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για την όξυνση , το 29,9% στην κυβέρνηση
Διχασμένη εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον Άλφα, ως προς το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην χώρα μας μέσα στην χρονιά: Το 49,1% δηλώνει αισιοδοξία, ενώ το 48,8% απαισιοδοξία.
«Πρωταθλητές» της αισιοδοξίας είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ - σε ποσοστό 69,1% - ακολουθούμενοι από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, με ποσοστό 65,1 , τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, με 39,4% αλλά και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνουν αισιόδοξοι σε ποσοστό 32,3%
ΟΚυριάκος Μητσοτάκης , αν και εμφανίζει οριακή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, καταγράφει «ηγεμονικό» προβάδισμα στο ερώτημα ποιος είναι καλύτερος πρωθυπουργός - ξεπερνά το 50% στο σύνολο των ερωτηθέντων, με το 17% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να τον επιλέγουν, αντί του Αλέξη Τσίπρα!
Αξίζει να σημειωθεί η συμπεριφορά σημαντικού τμήματος της εκλογικής βάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης: πέρα από τις απαντήσεις για το ποιος θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός, το8,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει στο κόμμα του την ευθύνη για το κλίμα όξυνσης του τελευταίου διαστήματος. Επίσης, στην ερώτηση πως θα ήταν τα πράγματα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 15,1% των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά ότι «θα ήταν χειρότερα», ενώ το 39,4% λέει ότι τα πράγματα θα ήταν «περίπου ίδια».
Ως προς τον χρόνο εξόδου από την κρίση του κορωνοϊού, το 40% εμφανίζεται να εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί το αργότερο ως την αρχή του καλοκαιριού - ωστόσο, έχουν αυξηθεί ελαφρά εκείνοι που πιστεύουν ότι η επιστροφή στην κανονικότητα πριν από το τέλος του 2021.
Η ανάκαμψη της οικονομίας και η διατήρηση της εθνικής ακεραιότητας της θεωρούνται ως «τα μεγάλα στοιχήματα» για την χώρα μας, ενώ ψηλά καταγράφεται η ανάγκη για εθνική ενότητα, αλλά και για τονεκσυγχρονισμό του κράτους.
Δείτε όλο το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc:
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.