Η τουρκική μονταζιέρα… ξαναχτύπησε: «Fake news» οι ισχυρισμοί της Τουρκικής Ακτοφυλακής απαντά το Λιμενικό

Η τουρκική μονταζιέρα… ξαναχτύπησε: «Fake news» οι ισχυρισμοί της Τουρκικής Ακτοφυλακής απαντά το Λιμενικό

Για συνεχή προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να σπιλώσει την εικόνα της χώρας με εκστρατεία παραπληροφόρησης και προώθηση ψευδών ειδήσεων» κάνει λόγο το αρχηγείο του Λιμενικού σχολιάζοντας το βίντεο που ανήρτησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλειμάν Σοϊλού

limeniko_3
Διαψεύδει κατηγορηματικά, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής ανακοίνωση της τουρκικής Ακτοφυλακής για φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε κακομεταχείριση μεταναστών που περισυλλέγησαν νεκροί εντός τουρκικών χωρικών υδάτων πλησίον της Σμύρνης. Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού η συγκεκριμένη ανακοίνωση αναπαράγεται σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Oι εν λόγω ισχυρισμοί είναι παντελώς ανυπόστατοι. Είναι fake news που εντάσσονται στη συνεχή προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να σπιλώσει την εικόνα της χώρας με εκστρατεία παραπληροφόρησης και προώθηση ψευδών ειδήσεων» προστίθεται στην ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλειμάν Σοϊλού ανέβασε νωρίτερα στο Twitter του ένα βίντεο στο οποίο υποτίθεται ότι δείχνει τη διάσωση μεταναστών στο Αιγαίο από την τουρκική ακτοφυλακή.

Μάλιστα, ρίχνει τα «πυρά» του κατά της ελληνικής ακτοφυλακής καταγγέλλοντας απάνθρωπη αντιμετώπιση στους μετανάστες.

«Η ελληνική ακτοφυλακή έδειρε 7 μετανάστες το βράδυ της Πέμπτης, πήρε τα πράγματά τους, τους έδεσε τα χέρια με πλαστικές χειροπέδες και τους έριξε στη θάλασσα χωρίς σωσίβια για να πεθάνουν. Η ακτοφυλακή της Τουρκίας έσπευσε να τους βοηθήσει και έσωσε 2 μετανάστες στις 02.55 και περισυνέλλεξε μία σορό. Συνεχίζει τις προσπάθειες να εντοπίσει τους υπόλοιπους».

Δείτε την ανάρτησή του και το βίντεο

Ειδήσεις σήμερα:
Προς αρχείο η δικογραφία για τον Στραβοπόδη - Γιατί παραγράφηκε το αδίκημα

Πόθεν έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις

Γεραπετρίτης σε Τσακαλώτο: Δεν τηρείται κανένας φάκελος πολιτικών φρονημάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης