Λιγνάδης-Ελληνικό #metoo: Πιθανή έρευνα και για πορνογραφία ανηλίκων - Νέα «πυρά» κατά της ανακρίτριας από τον Κούγια

Λιγνάδης-Ελληνικό #metoo: Πιθανή έρευνα και για πορνογραφία ανηλίκων - Νέα «πυρά» κατά της ανακρίτριας από τον Κούγια

Σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα τρεις μηνύσεις για το αδίκημα του βιασμού - Πειθαρχική αναφορά κατά της ανακρίτριας της υπόθεσης Λιγνάδη προαναγγέλλει ο Κούγιας - Τι αναφέρει για τις έρευνες στο σπίτι του σκηνοθέτη

lignadis_main34__1_
Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, σημειώνονται σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα για το θέμα αυτό στη Δικαιοσύνη.

Σε βάρος του σκηνοθέτη, ο οποίος αρνείται την κατηγορία που του έχει απαγγελθεί, έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα τρεις μηνύσεις για το αδίκημα του βιασμού. Οι δυο πρώτες εξ αυτών βρίσκονται στα χέρια της ανακρίτριας, ενώ για την τρίτη διεξάγεται προανάκριση με εισαγγελική εντολή. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, μάλιστα, κλήθηκε και κατέθεσε στη ΓΑΔΑ το πρόσωπο που κατέθεσε την τρίτη μήνυση κατά του σκηνοθέτη. Κατά πληροφορίες, ο μηνυτής ανέφερε στην κατάθεσή του πως σκηνοθέτης του είχε δείξει στον υπολογιστή υλικό με ανήλικα. Πλέον, μετά και από αυτή την κατάθεση οι εισαγγελικές αρχές θα κρίνουν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ενδεχόμενο ο Δ. Λιγνάδης να ελεγχθεί και για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος μηνυτών του σκηνοθέτη Γιάννης Βλάχος φέρεται να κατάθεσε αίτημα στην ανακρίτρια για άρση απορρήτου επικοινωνιών. Το αίτημα κατατέθηκε προκειμένου να διερευνηθεί ιστοσελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του κατηγορούμενου σκηνοθέτη για ενδεχόμενα ίχνη αναζητήσεων ή ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Σε ό,τι αφορά τώρα το άλλο μεγάλο σκέλος των ερευνών αυτό που αφορά σε καταγγελίες για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος του δημοφιλούς κωμικού ηθοποιού η έρευνα αυτή, κατά τις πληροφορίες, υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τέλη του μήνα. Μέχρι τότε θα έχει ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων και υπολογίζεται ότι θα έχουν καταθέσει κληθεί ο εγκαλούμενος ηθοποιός για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις.

Κούγιας: Καταθέτω πειθαρχική αναφορά

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας εξαπολύει εκ νέου πυρά στην ανακρίτρια που χειρίζεται τη δικογραφία της υπόθεσης του εντολέα του Δ. Λιγνάδη. Ο δικηγόρος κατηγορεί την ανακρίτρια για «συνεργασία με ψευδομάρτυρες» και αναφέρει πως αύριο προτίθεται να καταθέσει πειθαρχική αναφορά σε βάρος της.

«Σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία που θα θέσουμε υπ’ όψιν της εντιμοτάτης κυρίας Επιθεωρητού, αποδεικνύεται χωρίς κανένα ενδοιασμό η παράνομη συνεργασία της ως άνω Ανακρίτριας με τους ψευδομηνυτές αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας, ένας εκ των οποίων έχει προσώρας αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του» αναφέρει ο δικηγόρος του Δ. Λιγνάδη στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει: «Σημειωτέον δε, ότι με τη νέα κατάθεσή του ο ένας εκ των δύο φερομένων ως παθόντων, αλλάζοντας την ημερομηνία του δήθεν βιασμού του από 08.08.2015 σε 25.7.2015, κατεξευτέλισε το σκεπτικό και το διατακτικό του εκδοθέντος βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που δεν έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας τόσο της ποινικής διώξεως όσο και του εντάλματος συλλήψεως αναφέροντας στο σκεπτικό του ότι ο καταγγέλλων λέει αλήθεια ότι δήθεν ο βιασμός του έγινε στις 08.08.2015 και ότι ο κύριος Λιγνάδης λέει ψέματα ότι ήταν στην Ιθάκη εκείνη την ημέρα, αφού πλέον ο ίδιος ο δήθεν βιασθείς μαζί με την κυρία Ανακρίτρια, διαπιστώνοντας ότι τα στοιχεία του κυρίου Λιγνάδη είναι αδιάσειστα και ότι ήταν πράγματι στην Ιθάκη καθ’ όλη την διάρκεια του Αυγούστου, άλλαξαν την ημερομηνία και την τοποθέτησαν τον Ιούλιο, κατασκευή όμως που πάλι από αδιάσειστα στοιχεία θα καταρρεύσει, καθιστώντας την κυρία Ανακρίτρια έκθετη και αντιμέτωπη με τα πειθαρχικά όργανα της Δικαιοσύνης».

Ακόμη, ο κ. Κούγιας υποστηρίζει πως η ανακρίτρια: «Παραβαίνοντας το καθήκον της, αντί να διερευνήσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του εντολέως μου κυρίου Λιγνάδη όπως έχει υποχρέωση βάσει των αρχών της δίκαιης δίκης, οι οποίες καθορίζονται από το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, καταχρώμενη την εξουσία της, προσπαθεί με κάθε τρόπο σε συνεργασία με τους ψευδομηνυτές και τους δικηγόρους τους να καλύψει τη σειρά των ψεμάτων που έχουν αναδειχθεί από τα μέχρι τώρα παραδοθέντα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία προσκόμισε ο κύριος Λιγνάδης».

Κλείσιμο
Ακόμη, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του σκηνοθέτη, η ανακρίτρια: «Διεξάγει έρευνες χωρίς την παρουσία Εισαγγελέως και χωρίς να έχει καλέσει τον κατηγορούμενο ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, όπως έκανε χτες, με μόνη την παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι μετέφεραν χάρτινες κούτες, χωρίς κανέναν έλεγχο από την αποθήκη του διαμερίσματος του κυρίου Λιγνάδη στην ταράτσα, γεγονός το οποίο μας μετέφερε ο αδελφός του κυρίου Λιγνάδη, ο οποίος ήταν εκείνη την ώρα στην οικία του εντολέα μας, δημοσιοποιεί δικόγραφα επιλεκτικά από τη δικογραφία μέσω ενός δημοσιογράφου και συγκεκριμένων σκανδαλοθηρικών εφημερίδων, αγνοεί και δεν διερευνά τους υπερασπιστικούς μας ισχυρισμούς και, το κυριότερο, αγνοεί παντελώς τα αιτήματα του κυρίου Λιγνάδη για τη διεξαγωγή αυτονόητων ανακριτικών πράξεων, οι οποίες έπρεπε ήδη να έχουν διενεργηθεί κατά την προανάκριση, όπως επιβάλλει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, και συγκεκριμένα την αυτοψία στο χώρο που δήθεν έγινε ο βιασμός του μοναδικού στη δικογραφία μάρτυρα – δήθεν βιασθέντος, του οποίου την ημερομηνία του βιασμού του, σε συνεργασία με την Ανακρίτρια έχει αλλάξει τέσσερις φορές μέχρι σήμερα, και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του».

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες απώλειες λόγω… Δρίτσα

Εμβολιάστηκε ο Άλμπερτ Μπουρλά - Τι δήλωσε ο Έλληνας πρόεδρος της Pfizer

«Όχι» από το ΣτΕ στο πάγωμα της μεταγωγής του Κουφοντίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης