Υπόθεση Λιγνάδη: Σοκάρει η νέα μήνυση - «Με κακοποίησε όταν έχασα τις αισθήσεις μου»

Υπόθεση Λιγνάδη: Σοκάρει η νέα μήνυση - «Με κακοποίησε όταν έχασα τις αισθήσεις μου»

Οι ανατριχιαστικές περιγραφές και η αντίδραση του δικηγόρου του ηθοποιού-σκηνοθέτη - Μπορεί και εντός της ημέρας η απόφαση για το αν θα ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη

lignadis
Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά και τη νέα μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του για το αδίκημα του βιασμού. Ο εισαγγελικός κλοιός σφίγγει ημέρα με την ημέρα γύρω από τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη, καθώς με αφορμή την μήνυση αυτή, την τρίτη κατά σειρά, μια νέα ποινική έρευνα ξεκίνησε εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αδίκημα του βιασμού που περιγράφεται στη νέα μήνυση έλαβε χώρα το 2018, γεγονός που σημαίνει πως η κατηγορία που ερευνά η εισαγγελία δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή. Η μήνυση φέρεται να κατατέθηκε στην εισαγγελία στις αρχές της εβδομάδας ενώ ο μηνυτής κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος δεν ήταν ανήλικος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην μήνυση εμπεριέχονται σοκαριστικές περιγραφές. Ο μηνυτής φέρεται να αναφέρει πως γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη σε πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο. Κατά τον μηνυτή, ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης τον κάλεσε στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, δυο φορές. Τη δεύτερη φορά, όμως, του προσέφερε ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ με αποτέλεσμα εκείνος, όπως φέρεται να περιγράφει, να χάσει τις αισθήσεις του και να λιποθυμήσει.

Στη συνέχεια -και όπως αναφέρει ο μηνυτής -όταν συνήλθε κατάλαβε ότι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Τότε, οι δυο άνδρες διαπληκτίστηκαν έντονα με τον Δ. Λιγνάδη να απειλεί -όπως καταγγέλλεται- τον μηνυτή πως αν τολμήσει και αποκαλύψει οτιδήποτε θα πει στην αστυνομία ότι επιχείρησε να τον κλέψει.

Η αντίδραση του σκηνοθέτη

Μετά την κατάθεση της νέας μήνυσης ο δικηγόρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για «ψευδομηνυτή». «Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας και προσέθετε: «Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη».

Οι επιβαρυντικές, πάντως, για τον Δημήτρη Λιγνάδη συνεχώς πληθαίνουν. Χθες ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης από την Βουλή αποκάλυψε πως ήταν αυτήκοος μάρτυρας των ανατριχιαστικών φαντασιώσεων του σκηνοθέτη. «Δεν μπορούσαμε να πάμε σε κανέναν εισαγγελέα για να καταγγείλουμε κάποιον για τις φαντασιώσεις που εξιστορούσε… Δεν φανταστήκαμε ποτέ ότι οι τάσεις του θα έφταναν σε εγκληματικό επίπεδο», είπε ο κ. Γρηγοριάδης και σημείωσε πως «τα τελευταία 25 χρόνια έχει βουίξει ο τόπος ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ένας άρρωστος άνθρωπος και ότι έχει παιδεραστικές τάσεις».

Κλείσιμο
Απαντώντας, δε, στον Άδωνη Γεωργιάδη που τον ρώτησε για ποιον λόγο επί τόσα έτη δεν προχώρησε σε καταγγελία, ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε: «Η δήλωσή μου είναι σαφέστατη. Λέω ότι έχει βουίξει ο τόπος ότι είχε τέτοιες τάσεις και όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του το γνωρίζουμε. Δεν μπορούσαμε όμως να πάμε σε κανέναν εισαγγελέα για να καταγγείλουμε κάποιον για τις φαντασιώσεις που εξιστορούσε. Αν γνωρίζαμε ότι ο Λιγνάδης ή άλλος έκανε τέτοιες παράνομες πράξεις θα το καταγγέλλαμε… Δεν φανταστήκαμε ποτέ άλλωστε ότι οι τάσεις του θα έφταναν σε εγκληματικό επίπεδο».

Πλέον, η εισαγγελία καλείται να αποτιμήσει ποινικά τα όσα αναφέρονται στη νέα μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη και να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης εναντίον του ή όχι.

Τέλος, άμεσα αναμένεται και η απόφαση της εισαγγελίας για το τι μέλλει γενέσθαι με έναν ακόμη ηθοποιό ο οποίος έχει καταγγελθεί για βιασμό και για την υπόθεση αυτή έχει διενεργηθεί προανάκριση. Ενδεχομένως ακόμη και εντός της ημέρας η εισαγγελία να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει σε άσκηση δίωξης ή όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία το καταγγελλόμενο αδίκημα παραγράφεται τον ερχόμενο Μάιο.

Δείτε βίντεο: Υπόθεση Λιγνάδη: Σοκάρει η νέα μήνυση - «Με κακοποίησε όταν έχασα τις αισθήσεις μου»
Υπόθεση Λιγνάδη: Σοκάρει η νέα μήνυση - «Με κακοποίησε όταν έχασα τις αισθήσεις μου»



Ειδήσεις σήμερα

Νέος μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Ο 24ος στην περιοχή μετά τα μεσάνυχτα

Κίνα: Πάνω από το 6% του ΑΕΠ ο στόχος για το 2021-Αύξηση στρατιωτικού προϋπολογισμού

Πανδημία-Ουκρανία: Στο «κόκκινο» η χώρα, δεν αποκλείεται νέο εθνικό lockdown

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης