Σοκάρουν τα στοιχεία για την κακοποίηση παιδιών στην Ελλάδα: Ένας βιασμός κάθε εβδομάδα το 2020

Σοκάρουν τα στοιχεία για την κακοποίηση παιδιών στην Ελλάδα: Ένας βιασμός κάθε εβδομάδα το 2020

Τι δείχνουν τα δεδομένα της ΕΛ.ΑΣ. για τις περιπτώσεις, βιασμών, σεξουαλικών κακοποιήσεων, ασέλγειας κ.α. - Αυξημένα κατά 82% τα περιστατικά το 2020 σε σχέση με το 2016 – Μεγάλος και ο αριθμός κακοποίησης από συγγενείς, φίλους, εκπαιδευτικούς

sexoualiki-kakkopoiisi-65
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στην χώρα μας, αφού όπως προκύπτει, το 2020 κάθε εβδομάδα και ένας ανήλικος έπεφτε θύμα βιασμού. Μάλιστα, την τελευταία πενταετία, κάθε χρόνο τουλάχιστον 43 παιδιά βίωναν τον βιασμό σώματος και ψυχής κάθε χρόνο.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι ανατριχιαστικοί αριθμοί προκύπτουν από στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., μόνο από τις περιπτώσεις που καταγγέλλονται σε υπηρεσίες της, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό τους παραμένει στο «σκοτάδι». Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια οι αντίστοιχες υποθέσεις με τις οποίες έχουν ασχοληθεί η ΕΛ.ΑΣ. ξεπερνούν τις 1.000 και αφορούν σε βιασμό, απόπειρα βιασμού, αποπλάνηση, κ.α. με τα θύματα να φτάνουν τα 1.181.

Οι παραπάνω αριθμοί, ωστόσο δεν αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος στην χώρα μας αφού υπάρχουν αντίστοιχα θύματα τα οποία δεν βρήκαν το σθένος, ή δεν είχαν την δυνατότητα να απευθυνθούν στις αρχές.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως το 2020 τα ανήλικα θύματα βιασμού αυξήθηκαν κατά 82% σε σχέση με το 2016. Δραματικά μεγάλα είναι και τα νούμερα όσον αφορά στις υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και ασέλγειας, που μόνο τον περασμένο χρόνο έφτασαν τις 82 με θύματα 95 ανήλικα παιδιά.

Εκτός από τις περιπτώσεις βιασμών και ασέλγειας, οι αρμόδιες υπηρεσίες τις ΕΛ.ΑΣ. διαχειρίστηκαν μέσα στο 2020 και 53 υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων, με τα θύματα να φτάνουν τα 63. Από το 2016, ο αριθμός των δηλωμένων περιστατικών που έχει καταγράψει η Αστυνομία φτάνει τα 327, με τα θύματα να αγγίζουν τα 370, περισσότερα από 70 τον χρόνο.

Παράλληλα μέσα στο 2020, υπήρξαν 13 υποθέσεις όπου γονείς εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους σε οικεία άτομα, εκπαιδευτικούς, κληρικούς ή γιατρούς, και αυτά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά. Σε 2 άλλες περιπτώσεις, δράστες ασέλγησαν εις βάρος ανηλίκων που για λόγους υγείας δεν μπορούσαν να αντισταθούν.

Ο φιλόλογος στην Δυτική Αττική

Κλείσιμο
Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή ενός 62χρονου φιλολόγου ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά επί επτά χρόνια ένα 15χρονο σήμερα αγόρι με αυτισμό. Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν τελικά το θύμα βρήκε το σθένος και μίλησε στους γονείς του οι οποίοι τον είχαν εμπιστευτεί λόγω συγγένειας.

Ο 62χρονος φιλόλογος απο το Χαϊδάρι, εν ενεργεία καθηγητής ειδικής αγωγής, κακοποιούσε τον μαθητή επί επτά χρόνια, απο τότε δηλαδή που το παιδί ήταν 8 χρόνων, εκμεταλλευόμενος τη συγγένεια αλλά και το γεγονός οτι έμεναν σε διπλανά σπίτια. Το παιδάκι μιλώντας στους γονείς του αποκάλυψε τον εφιάλτη που ζούσε απο τον συγγενή του ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό που συνέβη στις 3 Φεβρουαρίου, όταν απουσία των γονέων του, εκτός απο τον καθηγητή ο οποίος είχε κλειδιά του σπιτιού, μετέβησαν στον χώρο και άλλα τέσσερα άτομα τα οποία τον κακοποίησαν. Αυτή ήταν και η αφορμή για να μιλήσει και να αποκαλύψει όλα όσα φρικτά ζούσε.

Το ακόμα πιο άρρωστο είναι πως μαζί με τον ίδιο,  φέρονται να έχουν συμμετάσχει στην κακοποίηση άλλοι τέσσερις άνδρες τους οποίους αναζητά τρόπο η αστυνομία να συνδέσει με την υπόθεση. Στόχος από τη μία είναι να εντοπίσουν το κουαρτέτο των συνομήλικων του καθηγητή που στις 3 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν στην σεξουαλική κακοποίηση του 15χρονου μαθητή και από την άλλη να βρουν ενδείξεις ή στοιχεία και για τυχόν άλλες περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών.

Ο παιδόφιλος εκπαιδευτικός στους αστυνομικούς δεν είπε το παραμικρό, όμως οι έμπειροι αξιωματικοι του Ανηλίκων, εκτιμούν οτι έχουν να κάνουν με μια παρέα ηλικιωμένων παιδόφιλων που έχουν ασελγήσει και σε άλλα παιδιά.  Έτσι, δεν αποκλείεται να ζητήσουν και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 62χρονου που είναι εν ενεργεία φιλόλογος σε λύκειο των δυτικών προαστίων προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν πέσει και άλλα παιδιά θύματα των αρρωστημένων ορέξεων του ιδίου και της ανώμαλης «συμμορίας» του. 

«Μου κατέβασε το βρακάκι»

«Μαμά, με πήρε κάποιος και μου κατέβασε το βρακάκι. Μετά με ακουμπούσε με… κάτι από πίσω». Με αυτά τα ανατριχιαστικά λόγια είχε περιγράψει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στην εμβρόντητη μητέρα του ένα 5χρονο κορίτσι τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε λίγες εβδομάδες πριν από έναν 20χρονο Πακιστανό. Το αποτρόπαιο περιστατικό ασέλγειας είχε καταγραφεί στις 9 Ιανουαρίου σε ιππικό όμιλο της Ανατολικής Αττικής, με τον δράστη να συλλαμβάνεται από τις Αρχές. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ανήλικα παιδιά τόσο μικρής ηλικίας βρίσκουν τρόπο να μιλήσουν για αντίστοιχα περιστατικά.

Ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Ορόσημο που δεν πρέπει να χαθεί η 15η Μαρτίου – Με το βλέμμα στο λιανεμπόριο
Δημήτρης Κουφοντίνας: Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για την απεργία πείνας του εκτελεστή της 17Ν

Ιταλία: Είχε προσπαθήσει ξανά να σκοτώσει την Γεωργία στο Τορίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης