Ιταλία: Είχε προσπαθήσει ξανά να σκοτώσει την Γεωργία στο Τορίνο

Ιταλία: Είχε προσπαθήσει ξανά να σκοτώσει την Γεωργία στο Τορίνο

Δεν είχαν ερωτική σχέση - Ο 27χρονος Αλβανός κατάστρωνε συνεχώς σχέδια εξόντωσής της - Τώρα λέει  «δεν ήθελα να τη σκοτώσω, απλώς να την τρομάξω»

ΕΛΛΗΝΙΔΑ_ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ_2

Την κατάθεση της 21χρονης φοιτήτριας Γεωργίας Καλτσούνη αναμένουν οι αστυνομικές αρχές του Τορίνο, προκειμένου να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση της άγριας επίθεσης με κουζινομάχαιρο που δέχτηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά σε λαιμό, θώρακα και κοιλιακή χώρα από τον συλληφθέντα αλβανικής καταγωγής πρώην φίλο της Τζετμίρ Κούρτσμιτζλαχ.

Ο 27χρονος Αλβανός, ο οποίος βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, στην κατάθεσή του μπροστά στον εισαγγελέα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, παραδέχτηκε την ενοχή του για όσα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο πάρκινγκ της στάσης του μετρό Λάργκο Μαρκόνι στο Τορίνο, λέγοντας ότι «δεν ήθελα να τη σκοτώσω, απλώς να την τρομάξω».

Η 21χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες του «protothema.gr», εδώ και λίγες ημέρες αναρρώνει σε δωμάτιο του νοσοκομείου Molinette, ενώ καθημερινά δέχεται τις επισκέψεις της κλινικής ψυχολόγου, η οποία προσπαθεί να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει με τον πιο θαρραλέο τρόπο τον εφιάλτη που έζησε. Από την επίθεση η όμορφη φοιτήτρια έφερε πέντε σοβαρά τραύματα σε λαιμό, θώρακα και κοιλιακή χώρα, με τους θεράποντες ιατρούς της να δίνουν σκληρή και πολύωρη μάχη το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο χειρουργείο για να την κρατήσουν στη ζωή.

Το νεαρό κορίτσι παρέμεινε για τρεις ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με την αδελφή της, φοιτήτρια επίσης στο Τορίνο, να προσπαθεί να εμψυχώσει τόσο εκείνη όσο και τους γονείς τους που βιώνουν τη δική τους αγωνία στη Λέσβο, όπου ζουν μόνιμα και εξαιτίας της πανδημίας δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στη γειτονική χώρα.

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω...»

Από την κατάθεση της 21χρονης φοιτήτριας οι Αρχές αναμένουν να λάβουν όλες εκείνες τις απαντήσεις που δεν κατάφεραν να πάρουν από τον 27χρονο Αλβανό, ο οποίος εκτός από τα απειλητικά μηνύματα που της έστελνε μέσω Instagram, είχε προσπαθήσει να την ακινητοποιήσει στις 16 Φεβρουαρίου, έχοντας στα χέρια του μια σύριγγα με δηλητηριώδη ουσία.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Τζετμίρ Κούρτσμιτζλαχ εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελέα Τζιανφράνκο Κολάσε μαζί με τον δικηγόρο του Βιτσέντσο Κολάσιο φανερά μετανιωμένος: «Δεν ήθελα να τη σκοτώσω, απλώς να την τρομάξω ήθελα».

Στην κατάθεσή του προσπάθησε να δώσει τη δική του εξήγηση σχετικά με τα όσα συνέβησαν: «Μου ζήτησε να τη δω το Σάββατο, αλλά δεν μπορούσα. Ετσι, συναντηθήκαμε την Κυριακή το απόγευμα κοντά στο σπίτι μου. Περπατήσαμε για πολλή ώρα και κατά την επιστροφή τής είπα να με περιμένει, καθώς έπρεπε να πάω για λίγο στο σπίτι μου. Οταν ανέβηκα, είδα το μαχαίρι και αποφάσισα να την τιμωρήσω. Εβαλα το μαχαίρι κάτω από το σακάκι μου και κατέβηκα να τη βρω».

Σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του, ο Αλβανός φαίνεται να υποστήριξε στον εισαγγελέα: «Δεν ήταν θέμα ζήλιας, γιατί δεν υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ μας. Θεώρησα πως ήταν το δόλωμα που χρησιμοποίησε ο πρώην συγκάτοικός μου, με τον οποίο έχουμε διαφορές, για να μου κάνει κακό».

Από τη στιγμή της επίθεσης με το κουζινομάχαιρο και τα χτυπήματα στο κορμί της Ελληνίδας φοιτήτριας, ο Τζετμίρ Κούρτσμιτζλαχ ισχυρίστηκε: «Θυμάμαι μόνο το πρώτο και το τελευταίο χτύπημα».

Δεν είχαν ερωτική σχέση

Μπορεί από την πρώτη στιγμή οι ιταλικές Αρχές και τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας να απέδωσαν την υπόθεση σε μια έκρηξη θυμού του 27χρονου κατά της Γεωργίας Καλτσούνη, εξαιτίας της επιμονής της να χωρίσουν μετά από δεσμό μόλις λίγων μηνών, ωστόσο η αλήθεια μοιάζει να είναι διαφορετική καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας της στο protothema.gr, δεν υπήρξαν ποτέ ζευγάρι πέρα από φίλοι, κάτι που ανέφερε στην κατάθεσή του και ο Αλβανός. «Το μόνο που ήξερα για εκείνον ήταν μόνο πως ήταν φίλοι και έκαναν παρέα, τίποτα περισσότερο. Ετσι μου είχε πει το παιδί μου. Ηταν τελικά ψυχασθενής ο άνθρωπος αυτός. Δεν μπορώ με τίποτα να πιστέψω αυτό που έχει συμβεί. Ζούμε έναν εφιάλτη», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «αυτός είχε κάποια θέματα με τη δουλειά του, τον απέλυσαν και έπλασε μέσα στο μυαλό του ότι έφταιγε η κόρη μου».

 Η αρχή του εφιάλτη

Το νεαρό κορίτσι, όπως ανέφερε η αδελφή της στην ιταλική «La Stampa» δεν ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπιζε προβλήματα από τον 27χρονο άνδρα, ο οποίος είχε φτάσει στο σημείο να την απειλήσει ανοιχτά μέσω μηνυμάτων που της έστελνε στο Instagram, γράφοντας: «Θα σε σκοτώσω». Ο ίδιος μάλιστα είχε φροντίσει να έρθει σε επαφή με τον πρώην φίλο της και τη γιαγιά της στη Λέσβο, με σκοπό να διαδώσει για εκείνη διάφορα ψέματα: «Την απειλούσε στο Instagram, της έγραφε πως θα τη βλάψει και θα τη σκοτώσει. Μάλιστα, είχε εντοπίσει τον πρώην φίλο της αδελφής μου και τη γιαγιά μας στην Ελλάδα και τους έλεγε πολλές κακοήθειες. Της είπα να τον αναφέρει στην Αστυνομία, γιατί κάποιος σαν αυτόν δεν μπορεί να παραμείνει ελεύθερος. Φαινόταν ότι ήταν πεπεισμένη, αλλά τότε δεν το έκανε».

Οπως αποδείχτηκε, η στάση της να τον απομακρύνει από τη ζωή της μόνη της, χωρίς τη βοήθεια της Αστυνομίας, ήταν εντελώς λανθασμένη, καθώς ο 27χρονος κατάστρωνε συνεχώς σχέδια εξόντωσής της. Οπως στο ραντεβού που της έκλεισε στις 16 Φεβρουαρίου, όταν συναντήθηκαν σε ένα διαμέρισμα στο Σαν Σαλβάριο του Τορίνο κι εκεί ο Αλβανός προσπάθησε να ακινητοποιήσει την κοπέλα, κρατώντας μια σύριγγα με δηλητηριώδη ουσία. Για καλή της τύχη εκείνη κατάφερε την κρίσιμη ώρα να του ξεφύγει. Η όμορφη Γεωργία είχε περιγράψει το περιστατικό αυτό και στην αδελφή της, ενώ της είχε υποσχεθεί πως μόλις θα ξεπερνούσε το σοκ από αυτό που πέρασε, θα έμπαινε στη διαδικασία να τον μηνύσει.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των μαρτύρων που είδαν τη σκηνή της επίθεσης, ο 27χρονος πριν τις μαχαιριές είχε χτυπήσει το νεαρό κορίτσι με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ όταν βρέθηκε στο έδαφος έβγαλε το κουζινομάχαιρο και άρχισε να τη χτυπάει. Μάλιστα δεν ήταν και λίγοι αυτοί που είπαν στους αστυνομικούς πως πριν φύγει από το σημείο της επίθεσης φρόντισε να ξεπλύνει το αίμα που είχε στα χέρια του σε κοντινό συντριβάνι.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης