Τζανάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Χρειάζονται τουλάχιστον πέντε εβδομάδες lockdown

Τζανάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Χρειάζονται τουλάχιστον πέντε εβδομάδες lockdown

«Το μοντέλο δείχνει 2.400 κρούσματα αρχές Μαρτίου»  τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου

lockdown_magazia
«Τουλάχιστον 5 εβδομάδες lockdown» χρειάζονται σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρο Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκο Τζανάκη. Όπως είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 σύμφωνα με το προβλεπτικό μοντέλο τους, ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου δεν αποκλείεται τα κρούσματα να είναι περίπου 2400.

Συγκριτικά με το πρώτο κύμα της πανδημίας, η αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι τόσο απότομη, όπως σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας. «Δεν ανεβαίνουμε τόσο απότομα, σε 10-15 μέρες είχαμε πηδήσει στα 2000 κρούσματα εδώ τώρα φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε τις 3 εβδομάδες για να πάμε στα 2500 κρούσματα». Αυτό όπως είπε, δίνει την ευκαιρία στο ΕΣΥ να αντιδράσει καλύτερα.

Ο κ. Τζανάκης εκτίμησε επίσης ότι θα μπορούσαν να δοθούν στοχευμένες λύσεις για τη μείωση των κρουσμάτων. Όπως για παράδειγμα την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ. Ένας τρόπος σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν να δίνεται άδεια στους δημοσίους υπαλλήλους. Ενώ το δεύτερο, θα μπορουσαμε να μετακινούμαστε με μονά ζυγά ανάλογα τον αριθμό των στοιχείων μας.

Κλείσιμο
Για το περιστατικό της νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε ότι δίνει μηδενική πιθανότητα σύνδεσης με τον εμβολιασμό. Οι νευρολογικες εκδηλωσεις ειναι αποτοκο συνηθως καποιας ιωσης κοινης που καταληγει να κανει αυτη την επιπλοκλη. Πότε δεν έχει συνδεθει με εμβόλιο, αν είναι πραγματικό το περιστατικό, θα πρέπει να ψάξουμε άλλη την αιτία. Καμία πιθανότητα να συνδέεται με το εμβόλιο, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης εκτίμησε ότι σύμφωνα με τις αναλύσεις που έγιναν είναι προφανές ότι το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν καταλυτικό για τη μείωση των κρουσμάτων στις ηλικίες από 17 ετών και κάτω. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Μία ανάσα πριν τα σκληρά μέτρα Αχαΐα, Ρέθυμνο - Σε δύο «στρατόπεδα» οι λοιμωξιολόγοι

Τι αλλάζει με τα κορωνο-χρέη προς εφορία: Οι δυνατότητες ρυθμίσεων - Δόσεις μέχρι το 2025

Με ταχύτητα εξαπλώνεται ο ιός: Άλλες 117 εισαγωγές σε λίγες ώρες στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης