Κορωνοϊός - Εξαδάκτυλος: Μην προεξοφλούμε παράταση lockdown στην Αττική – Η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός - Εξαδάκτυλος: Μην προεξοφλούμε παράταση lockdown στην Αττική – Η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη

Τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται προληπτικά - Τι είπε για το περιστατικό παράλυσης, νοσηλεύτριας μετά τον εμβολιασμό

lockdown-5
Για την διάρκεια του lockdown στην Αττική μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ζητώντας να μην προεξοφλείται ότι δεν θα φανούν αποτελέσματα έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ότι σε σχέση με το lockdown του Νοεμβρίου η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη από πλευράς ιικού φορτίου αλλά είναι χειρότερη από πλευράς επιβάρυνσης του Συστήματος Υγείας ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο επιβαρυντικό στοιχείο, το οποίο είναι οι μεταλλάξεις.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να αποτελεί «το πολύ μεγάλο πρόβλημα», χωρίς ωστόσο να αποκλείσει ενδεχόμενο σκληρού lockdown. Πρόσθεσε ότι όχι ειδικά για τη Θεσσαλονίκη αλλά γενικώς, είναι της άποψης ότι τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα καθώς έχουν μικρότερο κόστος τόσο υγειονομικό όσο και οικονομικό και διαρκούν λιγότερο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα και τις καθημερινές, απάντησε ότι δεν έχει γίνει ευρεία τέτοια συζήτηση στην επιτροπή και εξέφρασε την άποψη ότι μάλλον ζημιά θα έκανε παρά θα ωφελούσε μια τέτοια απόφαση, «διότι ο συνωστισμός που θα παρατηρηθεί τις ώρες που θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, θα είναι πάρα πολύ έντονος».

Για τα συμπτώματα παράλυσης 40χρονης νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα μετά τον εμβολιασμό της, τόνισε ότι πρέπει να περιμένουμε την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ να τοποθετηθεί επισήμως και πρόσθεσε ότι δεν είναι σωστό να βγαίνουν συμπεράσματα που οδηγούν σε λάθος κατεύθυνση. Για το σύνδρομο Guillain-Barre είπε ότι «με όλα τα εμβόλια είναι, -αν είναι, μια σπανιότατη επιπλοκή που αφορά όλα τα εμβόλια όχι το συγκεκριμένο» και συνέστησε σε όσους έχουν το εν λόγω σύνδρομο να συνεννοηθούν με τον θεράποντα ιατρό τους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Μία ανάσα πριν τα σκληρά μέτρα Αχαΐα, Ρέθυμνο - Σε δύο «στρατόπεδα» οι λοιμωξιολόγοι

Τι αλλάζει με τα κορωνο-χρέη προς εφορία: Οι δυνατότητες ρυθμίσεων - Δόσεις μέχρι το 2025

Με ταχύτητα εξαπλώνεται ο ιός: Άλλες 117 εισαγωγές σε λίγες ώρες στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης