Πυρκαγιά στο Μάτι: Στις 26 Φεβρουαρίου η απολογία του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά στο Μάτι: Στις 26 Φεβρουαρίου η απολογία του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής

Ο  Βασίλης Ματθαιόπουλος μετείχε ως επιχειρησιακός υπαρχηγός του Σώματος στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι, που κόστισε τη ζωή 102 ανθρώπων

Mati

 Προθεσμία για τις 26 Φεβρουαρίου, προκειμένου να μελετήσει την ογκώδη δικογραφία και να προετοιμάσει την απολογία του, ζήτησε και έλαβε από τον 6ο τακτικό ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη που διενεργεί την ανάκριση για το Μάτι, ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Η προθεσμία δόθηκε στον κ. Ματθαιόπουλο μετά από κλήση που έλαβε προκειμένου να απολογηθεί για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η οποία στοίχησε τη ζωή σε 102 άτομα.  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να δοθεί και νέα ολιγοήμερη προθεσμία για τις αρχές Μαρτίου στον κ. Ματθαιόπουλο ώστε να προετοιμάσει την απολογία του

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ματθαιόπουλος μετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Μάτι την 23η Ιουλίου 2018 ως επιχειρησιακός υπαρχηγός. Σε βάρος του αλλά και σε βάρος άλλων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Να σημειωθεί τέλος πως ο ανακριτής έχει ζητήσει τρεις φορές από την εισαγγελία να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες για το Μάτι σε κακουργήματα. Όμως τα αιτήματά του απορρίπτονται από την αρμόδια εισαγγελική αρχή με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετείται η  έννοια του δόλου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης