Προβληματισμένος εμφανίστηκε, ως προς το άνοιγμα των σχολείων και τη λειτουργία του click away, ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο OPEN, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι σύμφωνα με τα προγνωστικά του μοντέλα, τα οποία έχουν επαληθευτεί πλήρως μέχρι σήμερα, τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε 2.000 κρούσματα την ημέρα, γεγονός που θα οδηγήσει και στο μπλοκάρισμα του ΕΣΥ.
Ο καθηγητής,υπογράμμισε ότι το ερώτημα πλέον είναι η λειτουργία του λιανεμπορίου, τονίζοντας ότι τα σενάρια για αυτό είναι δύο: από τη μία η μέθοδος του click away και άρα η μέθοδος «ακορντεόν» για να μην πιεστεί το ΕΣΥ και από την άλλη να κάνουμε υπομονή, ώστε να επαναλειτουργήσει το εμπόριο όταν οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες.
Τέλος, ο καθηγητής ανέφερε πως εκείνος θεωρεί καλύτερο να ανοίξουν τα σχολεία στις 25 Ιανουαρίου. «Από την πλευρά το υγειονομικού κινδύνου, πράγματι θα έκανε μια διαφορά να ανοίγαμε αργότερα, για παράδειγμα στις 25 του Γενάρη όλα τα σχολεία, όλες τις βαθμίδες, με την έννοια του να είχαμε μεγαλύτερη βεβαιότητα τι συνέβη τις γιορτές», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Η 5η έκδοση του Γύρου φέρνει στην Ελλάδα κορυφαίες επαγγελματικές ομάδες, διεθνή τηλεοπτική προβολή και ένα αγωνιστικό επίπεδο που επιβεβαιώνει τη συνεχή αναβάθμιση της διοργάνωσης.