Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 476 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135931, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.
5356 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40165 (29.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
467 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 146 (31.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 862 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 66 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.672 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1899 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Αναλυτικά η κατανομή των 476 νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα διαμορφώνεται ως εξής:
19 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
17 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
36 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
10 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
60 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
20 κρούσματα στην ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών
26 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς
91 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
2 κρούσματα στην Π.Ε Αργολίδας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας
15 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας
9 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Π.Ε Θάσου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
1 κρούσμα στην Π.Ε Θήρας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
9 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
8 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου
6 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
6 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
4 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
12 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
12 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
2 κρούσματα στην Π.Ε Μεσσηνίας
2 κρούσματα στην Π.Ε Νήσων
14 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
7 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
6 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
Κλείσιμο
ΔείτεΕΔΩτην ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ
Η κυστική ίνωση αποτελεί μια καθημερινή πρόκληση που ξεκινά από τη γέννηση και συνοδεύει τον ασθενή σε όλη του τη ζωή. Σήμερα, χάρη στην πρόοδο της επιστήμης, οι ασθενείς μπορούν να ζουν περισσότερο, με καλύτερη ποιότητα ζωής και μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον.
Με αφορμή τη γιορτή του Έρωτα, η Dyson ντύνει τη σειρά Beauty με το επετειακό χρώμα Amber Silk και μετατρέπει την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σε μια εμπειρία αισθήσεων, από μετάξι και κεχριμπάρι.
Στη φετινή διοργάνωση η NBG Pay και η EDPS παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ψηφιακών συναλλαγών για κάθε επαγγελματία που αναζητά σύγχρονες και ευέλικτες λύσεις.