Πτολεμαΐδα: Παλιά ηλεκτρική κουζίνα έκρυβε χειροβομβίδες και σφαίρες
Το υλικό ανακάλυψε τυχαία ο ιδιοκτήτης μίας μάντρας ανακυκλώσιμων υλικών
Μάνος Τσαγκαράκης
Απροσδόκητη κατάληξη είχε η προσπάθεια ενός ιδιοκτήτη μίας μάντρας ανακυκλώσιμων υλικών λίγο έξω από την Πτολεμαΐδανα μεταφέρει σε ανοιχτό χώρο κάποιες παλιές ηλεκτρικές συσκευές για να τις αποσυναρμολογήσει, καθώς διαπίστωσε έντρομος ότι μια από αυτές έκρυβε ένα μικρό... οπλοστάσιο!
Ο ιδιοκτήτης της μάντρας δεν πίστευε στα μάτια του όταν άνοιξε τον θάλαμο μιας παλιάς ηλεκτρικής κουζίνας και ανακάλυψε ότι στο εσωτερικό της ήταν κρυμμένα ένα σακουλάκι με 19 σφαίρες και τέσσερις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου! Αμέσως, κάλεσε την Ασφάλεια Εορδαίας και περιέγραψε τα ευρήματά του, με αποτέλεσμα η μάντρα να αποκλειστεί από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.
Στο σημείο έφτασανκαι πυροτεχνουργοί του στρατού από τη μονάδα ΤΕΝΞ, για να αναλάβουν τη μεταφορά και την αχρήστευση του πολεμικού υλικού, που διαπιστώθηκε πως ήταν πεπαλαιωμένο. Την προανάκριση για τον εντοπισμό του ανθρώπου που τοποθέτησε τις σφαίρες και τις χειροβομβίδες στην ηλεκτρική κουζίνα, έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πτολεμαΐδας.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.