Παύλος Φύσσας: Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του

Παύλος Φύσσας: Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του

Στο μνημείο του δολοφονημένου μουσικού και η μητέρα του Μάγδα Φύσσα – Η οικογένεια περιμένει την ελάχιστη δικαίωση από την απόφαση του δικαστηρίου - Αντιφασιστική πορεία και στη Θεσσαλονίκη

magda-fyssa__2_
Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιείται στο Κερατσίνι για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η φετινή πορεία γίνεται λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου.

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο αντιφασίστας μουσικός Killah P δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, έχοντας δεχθεί επιθέσεις από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία είχε συνταράξει το πανελλήνιο και άνοιξε τον δρόμο για τις έρευνες και τη δίκη της οργάνωσης.

Μάγδα Φύσσα 1



Το κάλεσμα της οικογένειας ήταν για τις 5 το απόγευμα, με αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, οργανώσεις και συλλογικότητες να έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο Κερατσίνι ακριβώς στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Στο σημείο και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η γυναίκα που όλα αυτά τα χρόνια έδινε καθημερινά το παρών στη δικαστική αίθουσα.

mnimeio_fyssa

magda-fyssa__2_

«Επτά χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία» αναφέρει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Αντιφασιστική πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Κλείσιμο
Πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα γίνεται και στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση έγινε στην Πλατεία της Καμάρας, ενώ στην πορεία μετέχουν φοιτητές, μέλη συλλογικοτήτων, οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, όπως επίσης άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου κ.ά.





Δείτε live πού βρίσκεται ο Ιανός - Θυελλώδεις άνεμοι και βροχές σε Ιόνιο και Δυτική Πελοπόννησο τη νύχτα

Φον ντερ Λάιεν: Η Τουρκία να αποδείξει ότι θέλει λύση

Το είδαμε και αυτό: Γυναίκα έκανε twerking σε φέρετρο στον Ισημερινό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης