Υπόθεση Folli – Follie: Νέα προθεσμία στα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου για την ερχόμενη Τετάρτη

Υπόθεση Folli – Follie: Νέα προθεσμία στα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου για την ερχόμενη Τετάρτη

Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 27 ακόμη πρόσωπα, στελέχη της εταιρείας

Folli-Follie0
Νέα ολιγοήμερη προθεσμία ζήτησαν και έλαβαν σήμερα από την 35η ανακρίτρια Κων. Αλεξοπούλου τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου τα οποία επρόκειτο να απολογηθούν για βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν στο αποκαλούμενο σκάνδαλο της Folli – Follie. Κατά πληροφορίες η προθεσμία που τους δόθηκε είναι για την ερχόμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος έχουν κληθεί να απολογηθούν στην ανακρίτρια για τα εξής πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία. Η Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθεί για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Να σημειωθεί πως για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 27 ακόμη πρόσωπα, στελέχη της εταιρείας το επίδικο διάστημα, κ.ά. Η πλειονότητα εξ αυτών έχουν απολογηθεί στην ανακρίτρια και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. Απομένουν, δηλαδή οι απολογίες των τριών μελών της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται πως η πολύκροτη υπόθεση της Folli-Follie απασχολεί την ελληνική δικαιοσύνη σε επίπεδο ανάκρισης τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2018 όταν ασκήθηκε η πρώτη ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε βάρος των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, καθώς επίσης και άλλων στελεχών της πολύπαθης εταιρείας, του επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία, κ.ά.

Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2019 ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε νέες διώξεις σε βάρος των τριών μελών της οικογένειας αλλά και 13 ακόμη προσώπων, στελεχών της εταιρείας. Οι νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους εμπλεκόμενους αφορούν κατά περίπτωση στα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας στην πλαστογραφία, της χειραγώγησης, κ.ά.

Όλες οι παραπάνω κατηγορίες για τις οποίες θα απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου είναι ιδιαίτερα σοβαρές και «σηκώνουν» ακόμη και προφυλάκιση των κατηγορουμένων. Αυτό, όμως, θα το αποφασίσει η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας, κατά περίπτωση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στους 279 οι νεκροί από κορωνοϊό - Πέθανε 75χρονος στη Λάρισα

Time: Γιατί ο κόσμος θα πρέπει να ανησυχεί από τον έρωτα του Ερντογάν με την Οθωμανική αυτοκρατορία

Έξαλλη η Daily Mail για το βίντεο από πάρτι μεθυσμένων Βρετανών σε πλοίο στη Ζάκυνθο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης