Folli-Follie: Στην ανακρίτρια σήμερα για απολογίες τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Folli-Follie: Στην ανακρίτρια σήμερα για απολογίες τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι ιδιαίτερα σοβαρές και «σηκώνουν» ακόμη και προφυλάκιση

dimitris-tzortzis-koutsolioutsos
Εξηγήσεις για ένα βαρύτατο κατηγορητήριο αναμένεται να δώσουν σήμερα, ενώπιον της 35ης ανακρίτριας τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, στο πλαίσιο των απολογιών τους για το πολύκροτο σκάνδαλο της Folli-Follie.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα απολογηθούν στην ανακρίτρια για τα εξής πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία. Η Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθεί για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Η πολύκροτη υπόθεση της Folli-Follie απασχολεί την ελληνική δικαιοσύνη σε επίπεδο ανάκρισης τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2018 όταν ασκήθηκε η πρώτη ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε βάρος των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, καθώς επίσης και άλλων στελεχών της πολύπαθης εταιρείας, του επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία, κ.ά.

Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2019 ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε νέες διώξεις σε βάρος των τριών μελών της οικογένειας αλλά και 13 ακόμη προσώπων, στελεχών της εταιρείας. Οι νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους εμπλεκόμενους αφορούν κατά περίπτωση στα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας στην πλαστογραφία, της χειραγώγησης, κ.ά.

Οι παραπάνω κατηγορίες είναι ιδιαίτερα σοβαρές και «σηκώνουν» ακόμη και προφυλάκιση των κατηγορουμένων. Αυτό, όμως, θα το αποφασίσει η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας, κατά περίπτωση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων.

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλισσα Λετίθια: Η κοινή θνητή σώζει την τιμή του παλατιού της Ισπανίας

Νέα «βόμβα» στην Μπαρτσελόνα: Κατηγορούμενος για διαφθορά ο Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου

ΗΠΑ: Επτά αστυνομικοί αποπέμφθηκαν για τον θάνατο του Ντάνιελ Προυντ στο Ρότσεστερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης