Μεγάλη κινητοποίηση στο Κατάκολο: Ιστιοπλοϊκό με 80 μετανάστες έφτασε στο λιμάνι (βίντεο)

Μεγάλη κινητοποίηση στο Κατάκολο: Ιστιοπλοϊκό με 80 μετανάστες έφτασε στο λιμάνι (βίντεο)

Αναμένεται να μεταφερθούν στην Πάτρα όπου θα γίνουν και οι απαραίτητες εξετάσεις για κορωνοϊό - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

metanastes5
Στο λιμάνι του Κατακόλου έφτασε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 80 μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το patrisnews.gr, το ιστιοπλοϊκό με τους μετανάστες (πιθανόν Κουρδικής καταγωγής) έμεινε ακυβέρνητο – νωρίς το απόγευμα – ανοιχτά των νήσων Στροφάδων όποτε κρίθηκε αναγκαία η επέμβαση του Λιμενικού Σώματος με σκάφη από το Κατάκολο και τη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με άλλες πηγές το σκάφος αναζητούνταν από τις λιμενικές αρχές για αρκετές ώρες, ύστερα από σχετική πληροφορία που είχαν. Το διμελές πλήρωμα επέμενε μέχρι αργά χθες το απόγευμα στον ισχυρισμό του ότι είναι και αυτοί μετανάστες. Μετά τη ρυμούλκηση θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις (για τον κορωνοϊό) και όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Το σύνολο των μεταναστών θα μεταφερθούν στην Πάτρα όπου θα γίνουν οι δέουσες εξετάσεις και εκεί θα αποφασιστεί που θα φιλοξενηθούν.
Ιστιοπλοϊκό με 80 μετανάστες έφτασε στο Κατάκολο - Μεγάλη κινητοποίηση στο λιμάνι


meanastes1
metanastes2
metanastes3
metanastes5


Πηγή: patrisnews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης