Πραγματοποιήθηκε χθες η μεταφορά 16 αιτητών διεθνούς προστασίας από την Κύπρο στη Φιλανδία μέσω του μηχανισμού μετεγκατάστασης. Τα άτομα αυτά εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων ομάδων, όπως αυτές καθορίζονται στους σχετικούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και Οδηγίες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Εσωτερικών, το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 90% και από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά 10%.
Η μεταφορά, η οποία έγινε με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης για το Άσυλο (EASO) αποτελεί το πρώτο μέρος της υλοποίησης του προαναφερθέντος συγχρηματοδοτούμενου έργου για μετεγκατάσταση συνολικά 30 ευάλωτων ατόμων οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία στη Φιλανδία και συγκεκριμένα μόνων γυναικών με παιδιά και ασυνόδευτων ανηλίκων.
Η πρόταση της Φιλανδίας για τη μετεγκαστάσταση των ανθρώπων αυτών υπεβλήθη στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής ευθυνών που προβλέπεται στο άρθρο 80 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της ΕΕ (ΣΛΕΕ), λόγω των υπέρμετρων μεταναστευτικών πιέσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος και οι οποίες έχουν επιβαρύνει σημαντικά τα εθνικά συστήματα ασύλου και υποδοχής.
Η μεταφορά των υπολοίπων θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.
Αξίζει να ανήκεις στο δυναμικά εξελισσόμενο οικοσύστημα του PADU, ειδικά αν είσαι πελάτης της Nova. Γιατί τότε οι επιλογές σου δεν σταματούν στις προσφορές, αλλά διευρύνονται μέσα από ένα περιβάλλον που εμπλουτίζεται διαρκώς με ολοένα και περισσότερα exclusive deals. Εδώ θα τις βρεις όλες.
Σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τις επιχειρήσεις, εκεί όπου η πρώτη εντύπωση γίνεται πλέον online και οι επιλογές κρίνονται με ένα scroll, κάποια brands καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή. Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένα από αυτά!