Από 1η Ιουλίου«ανοίγει» ο τουρισμός στην Ελλάδα καθώς θα επιτρέπονται οι διεθνείς αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι χώρες για τις οποίες θα συνεχίσει να ισχύει απαγόρευση πτήσεων είναι:
Βρετανία
Σουηδία
ΗΠΑ
Ρωσία
Ισραήλ
Κατάρ
Κλείσιμο
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Σαουδική Αραβία
Βόρεια Μακεδονία
Ο κατάλογος λαμβάνει υπόψη το ποσοστό εξάπλωσης του κορωνοϊού στις διάφορες χώρες και τα κριτήρια βασίζονται σε επιδημιολογικά δεδομένα.
Από 1 Ιουλίου ουσιαστικά εγκαινιάζεται ο τουρισμός στη νησιωτική χώρα καθώς θα έχουμε αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια.
Επίσης από 1η Ιουλίου για τις θαλάσσιες αφίξεις επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους των πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί ουσιαστικά η είσοδος ταξιδιωτών από Ιταλία.
Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα θα συμπληρώνουν με την άφιξη (ή πριν επιβιβαστούν) συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα (Passenger load factor) είτε μέσω διαδικτύου, είτε εφαρμογής ή και σε χαρτί, τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα.
Θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ και θα υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας στις πρωτεύουσες των νομών, όπου θα διαμένουν 14 μέρες όσοι έχουν βγει θετικοί στον ιό.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη