Τουρισμός: 48 προορισμοί έχουν ανοίξει τα σύνορά τους για ταξίδια παγκοσμίως

Τουρισμός: 48 προορισμοί έχουν ανοίξει τα σύνορά τους για ταξίδια παγκοσμίως

Εκ των οποίων οι 37 στην Ευρώπη

touristes
Το 22% των προορισμών παγκοσμίως (συνολικά 48 προορισμοί) έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τους περιορισμούς για ταξίδια από τις 15 Ιουνίου, έναντι μόλις 3% (7 προορισμοί) στις 18 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Πρωταγωνίστρια στην άρση των περιορισμών είναι η Ευρώπη, με 37 κράτη να έχουν ανοίξει τα σύνορα, μεταξύ των οποίων 24 από τα 26 κράτη μέλη της Ζώνης Σένγκεν.

Έξι προορισμοί στην Αμερική (από τους οποίους οι 5 είναι μικρά νηισωτικά κράτη) έχουν επίσης προχωρήσει στην άρση των περιορισμών, 3 στην Ασία και τον Ειρηνικό και 2 στην Αφρική.

Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili τόνισε ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για τις εθνικές οικονομίες και ότι η αυξανόμενη άρση των περιορισμών γίνεται με υπεύθυνο και μετρημένο τρόπο.

Ωστόσο, είπε, αυτή η κρίση δεν έχει τελειώσει. Ο UNWTO θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τα κράτη μέλη του σε όλο τον κόσμο για να μετριάσει τον αντίκτυπο της πανδημίας και να διασφαλίσει ότι, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει στην υπεύθυνη και βιώσιμη ανάκαμψη.

Συνολικά, το 65% των προορισμών παγκοσμίως (141 προορισμοί) εξακολουθούν να έχουν τα σύνορά τους τελείως κλειστά.

Στην Αφρική, το ποσοστό των προορισμών όπου τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους τουρίστες ανέρχεται τώρα στο 85%. Στην Αμερική, το 76% των προορισμών διατηρεί το κλείσιμο των συνόρων, όπως και το 67% των προορισμών στην Ασία και τον Ειρηνικό και το 92% των προορισμών στη Μέση Ανατολή. Στην Ευρώπη συνεχίζονται οι περιοιρσμοί στο 26% των προορισμών.

Κλείσιμο
Πηγή: tornos.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Δημοπρατείται άμεσα η επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατά 30 χιλιόμετρα

Το protothema στη βάση των ΕΚΑΜ: Δείτε το νέο υπέρ-θωρακισμένο όχημα 12,5 τόνων και αξίας μισού εκατ. ευρω

Επίθεση με βιτριόλι: Πώς ο... ύπνος του ταξιτζή χάλασε το «τέλειο έγκλημα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης