Συνήγορος του Καταναλωτή: Πρόστιμα σε δύο e-shops που δεν παρέδωσαν ποτέ τα προϊόντα

Συνήγορος του Καταναλωτή: Πρόστιμα σε δύο e-shops που δεν παρέδωσαν ποτέ τα προϊόντα

Οι δύο εταιρείες διαπιστώθηκε ότι δεν παρέδωσαν τα προϊόντα που τους είχαν παραγγείλει καταναλωτές και δεν επέστρεψαν πίσω τα χρήματα – Η ανεξάρτητη αρχή προχωρά την υπόθεση και αναμένονται ποινικές διώξεις

zagoritis_lefteris
Αντιμέτωπες με τις αρμόδιες αρχές θα έρθουν δύο εταιρείες, που λειτουργούν μέσω διαδικτύου, μετά από έρευνα που προχώρησε ο Συνήγορος του Καταναλωτή,  δεχόμενος αναφορές για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Η Ανεξάρτητη Αρχή, της οποίας προΐσταται ο Λευτέρης Ζαγορίτης, μετά από ενδελεχή έρευνα διαπίστωσε ότι: Οι δύο εταιρείες μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων τους διέθεταν προς πώληση σε προνομιακές τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό, προϊόντα υψηλής τεχνολογίας (κινητά τηλέφωνα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ κ.α.).

Οι καταναλωτές (200 στην πρώτη εταιρεία και 187 στη δεύτερη) παρήγγειλαν διάφορα αγαθά, τα οποία προπλήρωσαν δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα e-shop δεν δέχονταν πληρωμή με αντικαταβολή. Τα προϊόντα ουδέποτε παραδόθηκαν ενώ παρά και τη διαμεσολάβηση από την Αρχή τα χρήματα που είχαν καταβάλει οι καταναλωτές ουδέποτε τους επεστράφησαν.

«Κατόπιν των ανωτέρω αθέμιτων και παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών και της συστηματικής παραβίασης της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή κατά την προμήθεια προϊόντων μέσω διαδικτύου (ν. 2251/1994) ο Συνήγορος του Καταναλωτή, με τα υπ.αριθμ. πρωτ. 18396/14-4-2020 και 18764 /16-4-2020 έγγραφά του, διαβίβασε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τις υποθέσεις για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και προστίμων.

Επιπλέον, ο Συνήγορος του Καταναλωτή θα προχωρήσει κατά των δύο εταιρειών και των κατά νόμο εκπροσώπων τους στην, κατ΄ άρθρον 37 παρ. 2 & 3 ΚποινΔ, ανακοίνωση αξιόποινων πράξεων ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών» αναφέρει ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Μάλιστα, ο Συνήγορος του Καταναλωτή καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, όταν πραγματοποιούν αγορές μέσω διαδικτύου.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίσκεψη Τσιάρα σε Πρωτοδικείο: Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα στη Δικαιοσύνη, τα μέτρα τηρήθηκαν


Συμπλοκή μεταναστών στη δομή του Σκαραμαγκά - Σε σοβαρή κατάσταση ένας 19χρονος


Στην τελική ευθεία το σχέδιο για την επόμενη μέρα στον τουρισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης