ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τουρισμός: Στην τελική ευθεία το σχέδιο για την επόμενη μέρα

Τουρισμός: Στην τελική ευθεία το σχέδιο για την επόμενη μέρα

Η ομάδα εργασίας του υπουργείου Τουρισμού ετοιμάζει τα πρωτόκολλα λειτουργίας των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό

bedroom-door-entrance-271639
Τις αμέσως επόμενες ημέρες σκοπεύει το υπουργείο Τουρισμού να προχωρήσει στις ανακοινώσεις που αφορούν τα πρωτόκολλα επαναλειτουργίας του τουριστικού κλάδου κατόπιν και της συνεργασίας που έχει με τους φορείς του τουρισμού.

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη υπό τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, παρουσία και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Α. Σκέρτσου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι κ.κ. Γιάννης Ρέτσος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Βήλος και Αλεξαντερ Τσινέλ από την Fraport Greece, Γιάννης Παράσχης από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και Παναγιώτης Αρκουμανέας πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ομάδα εργασίας που έχει συγκροτήσει το υπουργείο σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Αθηνών. Η ομάδα εργασίας ετοιμάζει τα πρωτόκολλα λειτουργίας των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό, ενώ από την πλευράς τους οι εταίροι εκλήθησαν να στείλουν τις εισηγήσεις τους, ώστε να εντατικοποιηθούν οι διαβουλεύσεις στις ομάδες εργασίας με στόχο τις αμέσως επόμενες ημέρες να ανακοινωθούν και τα πρωτόκολλα για την επαναλειτουργία του κλάδου.

Σημειώνεται εδώ ότι σύσσωμος ο κλάδος, σε όλη την τουριστική αλυσίδα, από τους φορείς των μεταφορών μέχρι τη διαμονή και την εστίαση ζητεί να υιοθετηθούν άμεσα και ενιαία πρωτόκολλα επαναλειτουργίας ώστε είναι υπάρχει επαρκής προετοιμασία για την επόμενη μέρα και ξεκάθαρο πλαίσιο λειτουργίας από την στιγμή που ανοίξουν εκ νέου οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης –ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την άρση των περιορισμών της πανδημίας

Δείτε φωτογραφίες: Στην τελική ευθεία η κατασκευή της γέφυρας στη Γένοβα που κατέρρευσε το 2018

Επιδόματα και παροχές: Διαβάστε τι λεφτά θα βάλετε στην τσέπη σας και από πού 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης