Βίλα Ayline: Ρομάντζο και ζεν στην Κέρκυρα
ayline-0

Βίλα Ayline: Ρομάντζο και ζεν στην Κέρκυρα

Μια έπαυλη με πανοραμική θέα στο κατάφυτο τοπίο και το Ιόνιο Πέλαγος συνδυάζει τη βενετσιάνικη και επτανησιακή αρχιτεκτονική με τη μοντέρνα αισθητική και γίνεται το καταφύγιο όπου όλοι θα θέλαμε να ήμασταν τώρα

Ενας οικιστικός παράδεισος, η βίλα Ayline, σε ένα από τα πιο αριστοκρατικά νησιά του Ιονίου, την Κέρκυρα, αποτελούσε μέχρι πρόσφατα το καλοκαιρινό καταφύγιο Ευρωπαίου επιχειρηματία με την οικογένειά του. Με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του να τον αναγκάζουν να περνά περισσότερο χρόνο μακριά από την Ελλάδα πλέον, το μεγαλοπρεπές ακίνητο διατίθεται προς πώληση από τον οίκο Greece Sotheby’s International Realty στην τιμή των 10 εκατ. ευρώ. Ισως όσοι και οι λόγοι για να ονειρευτεί κανείς ότι είναι δικό του.

Με υπέροχη αρχιτεκτονική και ειδυλλιακό περιβάλλοντα χώρο, η έπαυλη κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά, ενώ προσφέρει επιπλέον άμεση πρόσβαση στη θάλασσα μέσω ιδιωτικής προβλήτας: ο φιλοξενούμενος έχει τη δυνατότητα βγαίνοντας από το σπίτι να απολαύσει τα νερά της παραλίας λίγα μόλις βήματα μακριά.

Η βίλα των 480 τ.μ. βρίσκεται μέσα σε μια καταπράσινη έκταση 3.925 στρεμμάτων. Το οίκημα εκτείνεται σε δύο επίπεδα και παρά τον μοντέρνο σχεδιασμό του συνδυάζει αρμονικά τη βενετσιάνικη με την κερκυραϊκή αρχιτεκτονική. Η πέτρα που διαμορφώνει την πρόσοψη και τους εξωτερικούς τοίχους προέρχεται από την περιοχή - κάθε ένα από τα κομμάτια έχει δουλευτεί σχολαστικά στο χέρι από επιδέξιους τεχνίτες και συναρμολογήθηκαν κατόπιν μεταξύ τους σαν τα κομμάτια ενός περίπλοκου θαυμαστού παζλ.

Το ονειρικό ακίνητο, που αρχικά σχεδιάστηκε έτσι ώστε να διαθέτει εννέα υπνοδωμάτια και επτά μπάνια, τροποποιήθηκε και αυτή τη στιγμή αποτελείται από έξι εξαιρετικά ευρύχωρα υπνοδωμάτια. Τα υπόλοιπα τρία δωμάτια έχουν επαναπροσδιοριστεί έτσι ώστε να καλύψουν διάφορες άλλες ανάγκες.

Το ένα λειτουργεί πλέον ως γραφείο με ιδιωτική ανεξάρτητη είσοδο και πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή. Ενα άλλο έχει μετατραπεί σε γυμναστήριο με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, ενώ το τρίτο δωμάτιο λειτουργεί ως πρόσθετος χώρος γραφείου ή βιβλιοθήκης. Στο ισόγειο μαγεύεται κανείς από την καλλιτεχνική ατμόσφαιρα του χώρου διπλής χρήσης. Η δυναμική γκαλερί τέχνης, σχεδιασμένη λεπτομερώς προκειμένου να αναπαράγει την αίσθηση του μουσείου, με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται σε ένα πρωτοποριακό home cinema με υπερσύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα για μια κινηματογραφική εμπειρία που συναγωνίζεται εκείνη μιας επαγγελματικής αίθουσας.

Γη & θάλασσα
Η γκαλερι τέχνης με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται σε πρωτοποριακό home cinema

Η Ayline περιβάλλεται από έναν απέραντο και κατάφυτο μεσογειακό κήπο, ο οποίος αποκαλύπτει μια μεγάλη ποικιλία χλωρίδας με πάνω από 50 ελαιόδεντρα και περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη λουλουδιών, θάμνων και δέντρων όπως συκιά, φιστικιά, πεύκο, ροδιά, ζακαράντα, λεμονιά, πορτοκαλιά, ροβίνια και κουμ κουάτ. Η άνετη πέτρινη βεράντα εκτείνεται σε όλη την ιδιοκτησία και προσφέρει πανέμορφους υπαίθριους χώρους διαβίωσης. Το τμήμα της πισίνας διαθέτει βεράντες 285 τ.μ., μερικές από τις οποίες καλύπτονται από αυτόματες βιοκλιματικές πέργκολες, αποτελώντας ιδανικά καταφύγια για χαλάρωση και αξέχαστα γεύματα στην υπαίθρια τραπεζαρία καθώς βυθίζονται στη γραφική θέα.



Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει βέβαια η πισίνα υπερχείλισης, στρατηγικά τοποθετημένη έτσι ώστε να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της συγχώνευσης του νερού με το Ιόνιο Πέλαγος και προσφέροντας την αίσθηση της απεραντοσύνης. Σκαλοπάτια από τον χώρο της πισίνας οδηγούν σε ένα σημείο γιόγκα και διαλογισμού με πανοραμική θέα στη θάλασσα και στη συνέχεια στο ειδικά διαμορφωμένο deck δίπλα στο νερό με τις ξαπλώστρες και την ιδιωτική προβλήτα για σκάφη ◆
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK