Τζέμα Άρτερτον: Bond Girl με... υποτροφία

Τζέμα Άρτερτον: Bond Girl με... υποτροφία

H Βρετανίδα ηθοποιός ετοιμάζεται να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στη βιομηχανία του θεάματος και να αποκτήσει μια θέση στο βαρύ πυροβολικό του Χόλιγουντ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
gemma-arterton-ΑΡΤΗΡΟΘ
Mε δύο κινηματογραφικές ταινίες στο στάδιο του post-production (το πολυαναμενόμενο «The King’s Man» και το «Summerland») και μια μίνι σειρά (το δράμα εποχής «Black Narcissus»), η ημερομηνία κυκλοφορίας της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, η Βρετανίδα Τζέμα Αρτερτον ετοιμάζεται να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στη βιομηχανία του θεάματος και να αποκτήσει μια θέση στο βαρύ πυροβολικό του Χόλιγουντ.

Το βιογραφικό της περιλαμβάνει ήδη αρκετά βραβεία -μεταξύ των οποίων και ως Γυναίκα της Χρονιάς 2018 από το «Harper’s Bazaar»-, ενώ διαθέτει τον τιμητικό τίτλο του Bond Girl για τη συμμετοχή της στο «Quantum of Solace» ως Στρόμπερι Φιλντς. Εκτός από την προϋπηρεσία της πίσω από τον κινηματογραφικό φακό, η Αρτερτον έχει επίσης πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές παραγωγές αλλά και θεατρικές παραστάσεις.


Γεννήθηκε το 1986 στο Κεντ της Βρετανίας και έχει μία αδελφή, η οποία είναι επίσης ηθοποιός. Η μητέρα της είχε μια επιχείρηση καθαρισμού ενώ ο πατέρας της ήταν ηλεκτροσυγκολλητής. Μετά τον χωρισμό των γονιών τους, τα δύο κορίτσια μεγάλωσαν μαζί με τη μητέρα τους σε εργατικές κατοικίες του Γκρέιβσεντ. Η Τζέμα είχε αντιληφθεί από νωρίς την κλίση της στην υποκριτική και στα 16 της αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχολείο προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στο North West Kent College. Λίγα χρόνια αργότερα έλαβε υποτροφία για τη φημισμένη Royal Academy of Dramatic Art (RADA), απ’ όπου αποφοίτησε το 2008.

Τα τελευταία χρόνια είναι και παραγωγός, ενώ έχει αναλάβει ακτιβιστική δράση γύρω από το ζήτημα της -μισθολογικής και μη- ισότητας των δύο φύλων στον κλάδο της, αλλά και το κίνημα #metoo. Το πιο πρόσφατο project της είναι το τρίτο φιλμ της σειράς κατασκοπικών ταινιών Kingsman «The King’s Man», που θα βγει στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο.

Αν και μετά το διαζύγιό της από τον Ιταλό διευθυντή Πωλήσεων Στέφανο Κατέλι το 2013 -είχαν παντρευτεί το 2010 σε ένα γραφικό χωριουδάκι στην Ανδαλουσία- είχε δηλώσει ότι δεν είναι σίγουρη αν θα ήθελε να ξαναπαντρευτεί στο μέλλον, το 2019 αντάλλαξε για μια ακόμη φορά όρκους αιώνιας αγάπης με τον Ιρλανδό ηθοποιό Ρόρι Κίναν.
Gemma Arterton on confidence, friendship and love: Life Lessons


Ειδήσεις σήμερα:

Κι άλλη πρόκληση από Ερντογάν: «Δεν θα αφήσουμε καμία επίθεση σε πλοίο μας αναπάντητη»

Σε ύφεση η φωτιά στα Χανιά

Νέα μέτρα σήμερα - Μοντέλο Πόρου σε Σπέτσες, Πάρο, Αντίπαρο, όριο 50 ατόμων στις συγκεντρώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ