Μέρκελ: «Δεν είμαι ικανοποιημένη» από τις προτάσεις για την προστασία του κλίματος

merkel_ger

«Θεωρώ ότι πρέπει να πρώτα να παραμείνουμε στους στόχους που έχουμε ήδη θέσει. Δεν πιστεύω ότι η διαρκής θέσπιση νέων στόχων έχει νόημα», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος

Η αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί απόδειξη ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, απορρίπτοντας ωστόσο τις προτάσεις για περισσότερο φιλόδοξους στόχους για την προστασία του κλίματος.

Οι ακραίες θερμοκρασίες σε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο αυτό το καλοκαίρι τροφοδότησε τις ανησυχίες για το γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή πραγματοποιείται και ώθησε πολλές κυβερνήσεις να ταχθούν υπέρ της περικοπής των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου με ταχύτερους ρυθμούς από τους σχεδιαζόμενους.

Ομως η Μέρκελ δήλωσε ότι τέτοιες προτάσεις, όπως η πρόσφατη προερχόμενη από τον ευρωπαίο επίτροπο για την Κλίμα και την Ενέργεια Αρίας Κανιέτε για ταχύτερες περικοπές των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, είναι αντιπαραγωγικές και πρόσθεσε ότι η θέσπιση νέων στόχων δεν έχει νόημα την στιγμή που οι ευρωπαϊκές χώρες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στους παρόντες στόχους περικοπών.

«Δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις νέες αυτές προτάσεις», είπε αναφερόμενη στην έκκληση του Κανιέτε για την αύξηση από το 40% στο 45% των περικοπών που πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2030.

«Θεωρώ ότι πρέπει να πρώτα να παραμείνουμε στους στόχους που έχουμε ήδη θέσει. Δεν πιστεύω ότι η διαρκής θέσπιση νέων στόχων έχει νόημα».

Η κυβέρνηση της Μέρκελ έχει ήδη δεχθεί επικρίσεις για την εγκατάλειψη των στόχων περικοπής των εκπομπών των εκπομπών που είχε η ίδια θέσει για το 2020, αφού έφθασε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι εφικτοί, ενώ διατήρησε τους στόχους για το 2030.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού στην Ευρώπη, που προκάλεσαν την τήξη των πάγων της Αρκτικής και δασικές πυρκαγιές λόγω της ξηρασίας, αναζωπύρωσαν τις συζητήσεις για το Κλίμα.

«Ενα καλοκαίρι δεν αποτελεί ένδειξη από μόνο του, αλλά η συσσώρευση ακραίων καιρικών συνθηκών και η αύξηση των θερμοκρασιών δείχνει ότι η κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει μόνο στην Αφρική, της Αρκτική και την Ανταρκτική, αλλά και εδώ επίσης», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος γιά να μην μας έρθουν πάλι Φασίστες!

Το κλίμα και το περιβάλλον και τα ...μάτια μας! Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια γιά αδιαφορία και εκμετάλλευση του! Το περιβάλλον το ίδιο θα μας επιβάλλει ΤΙΜΩΡΙΑ η οποία θα είναι ΣΚΛΗΡΗ και μακροχρόνια!..

George

Ποια αριστερά? Αυτή που προωθεί τα λιγνιτεργοστάσια που καίνε το πιο βρωμερό καύσιμο στον πλανήτη για να μην ξεβολευτούν τα φιλαράκια τους της ΔΕΗ? Ή αυτή που απαγορεύει την κυκλοφορία ηλεκτρικών ταξί στην Ελλάδα, ενώ τα έχουν υιοθετήσει τόσες χώρες, γιατί έχουν υποσχεθεί στη Μέρκελ ότι θα αγοράζουμε τα βρωμοdiesel τους ενώ σε άλλες χώρες τους τσακίζουν στα δικαστήρια γι αυτά?

George

Φυσικά και πρέπει να θέτουμε διαρκώς νέους στόχους, διαφορετικά δεν γίνεται τίποτα καθώς θα είναι πολύ αργά, αν δεν είναι ήδη. Αυτό ήταν το νόημα από την αρχή. Και δεν πρόκειται μόνο για την κλιματική αλλαγή αλλά και για να σωθούν τα εκατομμύρια που πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της ρύπανσης για την οποία φέρουν τεράστια ευθύνη οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που εμπλέκονται όλες στο σκάνδαλο diesel διαπράττοντας ένα νέο παγκόσμιο έγκλημα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DJI_0104_new

Η περιοχή της Χαλκιδικής είναι γνωστή στους περισσότερους ως ένας τουριστικός προορισμός με υπέροχη φύση και παραλίες. Ωστόσο, φημίζεται ιστορικά και για κάτι που πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν, καθώς διακρίνεται για μια μακρά μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων. ..

3