Βρούτσης στο «Mega» για απεργία: Υπάρχει υποκρισία από τους συνδικαλιστές, δεν διεκδικούν, τιμωρούν την κοινωνία

Βρούτσης στο «Mega» για απεργία: Υπάρχει υποκρισία από τους συνδικαλιστές, δεν διεκδικούν, τιμωρούν την κοινωνία

Καμία περικοπή στις συντάξεις - Ενιαία η καταβολή των αναδρομικών - Ποιοι θα ευνοηθούν από το νέο ασφαλιστικό

OKVroutsisSeSymboulioYpoyrgonApasxolishsStisVrixeles
Στην 24ωρη απεργία κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ερωτηθείς για τη σημερινή απεργία, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε πως «για τη ΝΔ και την κυβέρνηση ο συνδικαλισμός παραμένει πυλώνας δημοκρατίας. Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό».

Ωστόσο, υπογράμμισε πως «η απεργιακή κινητοποίηση και η ατζέντα η οποία άνοιξε ουσιαστικά είναι ο ορισμός της υποκρισίας».

«Δεν έρχεται εναντίον του ασφαλιστικού, αλλά τιμωρεί ουσιαστικά την κοινωνία» εξήγησε και συμπλήρωσε: «Αν δει κάποιος τα αίτια για τα οποία γίνεται σήμερα η απεργία, θα διαπιστώσει τα εξής: το κυρίαρχο αίτημα είναι η απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλου, τη στιγμή που όταν ήρθε ο εν λόγω νόμος δεν υπήρχαν απεργίες. Σήμερα, ο νόμος Κατρούγκαλου αποτελεί παρελθόν, ωστόσο γίνονται κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου».

«Αυτοί που απεργούν σήμερα είναι αυτοί που ουσιαστικά είναι ωφελημένοι» υπογράμμισε.

Τέλος, κατέληξε πως οι «απεργίες υποκινούνται από το ΠΑΜΕ και το ΣΥΡΙΖΑ. Κατεξοχήν είναι οι δύο φορείς που ελέγχουν τα συνδικάτα και παίρνουν αποφάσεις τιμωρώντας τις κοινωνίες».

Καμία περικοπή στις συντάξεις

Κλείσιμο
Δεν θα υπάρχει καμία περικοπή στις συντάξεις σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «αυτό είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μετά από 12 χρόνια δεν έχει περικοπές. Δεν θα γίνει καμία περικοπή στις συντάξεις. Αντίθετα έχει αυξήσεις».

Σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι «η αναλογιστική μελέτη του κ. Κατρούγκαλου κρίθηκε αντισυνταγματική από το ΣτΕ. Δηλαδή η απεργία σήμερα γίνεται για να μη διορθωθεί η αντισυνταγματικότητα. Μιλάμε για παραλογισμό. Ο κόσμος σήμερα ταλαιπωρείται άδικα και εμμονικά, από αντιλήψεις που λένε όχι σε έναν ασφαλιστικό νόμο για να κάνουν άσκηση επαναστατικού χαρακτήρα».

Ενιαία η καταβολή των αναδρομικών - Ποιοι θα ευνοηθούν από το νέο ασφαλιστικό

«Τα αναδρομικά, σύμφωνα με τον νέο νόμο που έρχεται στη Βουλή, από 1.10.2019, θα πληρωθούν όλα, ενιαία, με μια καταβολή τη μέρα που θα γίνει το restart στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων. Η προσπάθεια είναι να γίνει τον Ιούνιο, το συντομότερο δυνατόν σημείωσε ο υπουργός για το θέμα των αναδρομικών.

«Θα πληρωθούν και οι αυξήσεις των συντάξεων τις κύριες, στις επικουρικές και τα αναδρομικά» πρόσθεσε.

Σχετικά με το ποιους ευνοεί το νέο ασφαλιστικό της κυβέρνησης, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι «θα αυξηθούν 290.000 επικουρικές συντάξεις και 1.000.000 κύριες συντάξεις».

Τόνισε μάλιστα πως η κυβέρνηση «επανορθώνει την αντισυνταγματική διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου» ενώ επανέλαβε ότι «είναι τρομερό να απεργείς εναντίον των αυξήσεων που θα έχεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης