ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Νέο ασφαλιστικό: Αυτές είναι οι επτά κατηγορίες των εισφορών

Νέο ασφαλιστικό: Αυτές είναι οι επτά κατηγορίες των εισφορών

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εξήγησε ότι στις αρχές κάθε έτους ο επαγγελματίας θα μπορεί να επιλέγει το επίπεδο της εισφοράς και να το αλλάζει αν το επιθυμεί

eisfores0efka
Το νέο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και τις κλίμακες εισφορών για τους 1,4 εκατομμύρια μη μισθωτούς παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης , σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας οι νέες εισφορές διαμορφώνονται ως

Οι νέες εισφορές:
Έως 5 έτη: 126 ευρώ

Α επίπεδο: 210 ευρώ

Β επίπεδο: 252 ευρώ

Γ επίπεδο: 302 ευρώ

Κλείσιμο
Δ επίπεδο: 363 ευρώ

Ε επίπεδο: 435 ευρώ

ΣΤ επίπεδο: 566 ευρώ

Ο υπουργός Εργασίας, εξήγησε ότι στις αρχές κάθε νέου έτους, ο επαγγελματίας θα μπορεί να επιλέγει το επίπεδο της εισφοράς και να το αλλάζει αν το επιθυμεί, καθώς το σύστημα θα είναι απόλυτα ελεύθερο.

Μιλώντας για τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του νέου ασφαλιστικού, εξήγησε ότι ένας εργαζόμενος ο οποίος εργάζεται ως μισθωτός αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα έχει παράλληλη ασφάλιση όπως και τώρα αλλά θα πάρει μεγαλύτερη σύνταξη.

«Εννοείται (πως θα πάρει μεγαλύτερη σύνταξη). Εδώ μπαίνουμε σε άλλο περιβάλλον, ανταποδοτικότητας. Μιας δίκαιης αντιμετώπισης του ασφαλιστικού, που όποιος βάζει στον κουμπαρά του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, θα ανταμείβεται, και πολλά περισσότερα στο τέλος του εργασιακού του βίου», είπε ο κ. Βρούτσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης