Στις 3 το μεσημέρι η πρώτη συνάντηση Σταϊκούρα-Ρέγκλινγκ

Στις 3 το μεσημέρι η πρώτη συνάντηση Σταϊκούρα-Ρέγκλινγκ

Με …ομόλογα και άρση των capital controls η υποδοχή του Κλάους Ρέγκλινγκ στην Αθήνα

klaous-esm
Στις 3 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποιος βρίσκεται στην Αθήνα για το συνέδριο του Economist. Έστω και άτυπα, αυτό θα είναι ουσιαστικά το πρώτο "τετ-α-τετ" ευρωπαίου αξιωματούχου με την νέα ηγεσία στη χώρα μας.

Επίκεντρο των συναντήσεων που οργανώνονται, θα αποτελέσουν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και η ευνοϊκή συγκυρία που σήμανε για τις αγορές η πολιτική μεταβολή στη χώρα μας, αλλά επιπλέον και το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα που ήδη ξεδιπλώνεται και λαμβάνει τη μορφή νομοσχεδίων.

Η επίσκεψη Ρέγκλινγκ όμως ενδέχεται να στεφθεί -στις επόμενες ώρες της παραμονής του στη χώρα μας ή και λίγο μετά την αναχώρησή του- με ανακοινώσεις για έκδοση νέου ομολόγου, αλλά και για μερική ή πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών που επιβλήθηκαν στη χώρα μας από το 2015.

«Ρίνγκ» για παροχές και δημοσονομικό κενό

Παρόλα αυτά, η κυοφορούμενη συνάντηση λαμβάνει …χαρακτήρα αναμέτρησης των θεσμών με την Αθήνα. Μετά την γενική πολιτική χαλάρωση (πανευρωπαϊκά) λόγω ευρωκλογών του Μαΐου του α΄εξαμήνου, διαφαίνονται ήδη οι πιέσεις (από την 5η Ιουνίου ήδη) να μπουν σε «λογαριασμό» από την επόμενη κυβέρνηση, ώστε να επιτυεχθούν στόχοι και δεσμεύσεις, το 2020 τουλάχιστον αν όχι και εφέτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, τις προηγούμενες μέρες κλήθηκαν από τους προϊσταμένους τους στις Βρυξέλλες ακόμα και στελέχη των ευρωπαϊκών θεσμών που είναι μόνιμα εγκατεστημένα στην Αθήνα, για να μετάσχουν σε επιτελικές συσκέψεις συμβάλλοντας στην παροχή στοιχείων και τη εκτίμηση της κατάστασης που διαμορφώνεται στην Ελλάδα.

Μετά την αλλαγή φρουράς στις Βρυξέλλες, η περίοδος Γιούνκερ-Ντράγκι κλείνει και ο μόνος που απομένει σταθερός στη θέση του πλέον είναι, προσωπικά, ο Κλάους Ρέγκλινγκ που αποτελεί και την «θεσμική μνήμη» -και μέγας πιστωτής- για το Ελληνικό Μνημόνιο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης