Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

chrimatagores

Πτώση 0,81% με ρεκόρ τζίρου λόγω Eurobank και Πανγαία

Φθηνά την γλίτωσε η Αθήνα σήμερα εν μέσω γενικής πτώσης σε Ευρώπη και Αμερική.

Η Αθήνα, όμως, έφθασε σε ρεκόρ τζίρου για την περίοδο ύψους 450 εκατ. ευρώ με το πακέτο της Πανγαία ( 390 εκατ. ευρώ ) και την εισαγωγή των μετοχών της Eurobank.

Η εικόνα των αγορών ήταν πολύ κακή καθώς Γερμανία και Γαλλία έχαναν πάνω από 1,8% ενώ η αμερικανική αγορά έχανε πάνω από 400 μονάδες.

Η ελληνική αγορά έχανε πάνω από 1% και το μεσημέρι ανέκαμψε, ωστόσο προς το τέλος επανήλθαν οι ρευστοποιήσεις εξαιτίας του κακού ανοίγματος στις ΗΠΑ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 725,56 μονάδες χάνοντας 0,81%.

Συνεχίστηκε η τάση των προηγούμενων ημερών στις τράπεζες καθώς αγορές γίνονται σε Αlpha Bank- Πειραιώς και πωλήσεις σε Εθνική – Eurobank, εξαιτίας της πρόσφατης ανόδου των δυο τελευταίων. Οι επενδυτές θεωρούν πιο ακριβές την Eurobank και Εθνική λόγω του υψηλότερου δείκτη P/bv, έτσι τα funds που προχωρούν σε συναλλαγές per trade – όπως αποκαλούνται – αγοράζουν την μια μετοχή λ.χ Πειραιώς και πωλούν την άλλη.

Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις, όλες με αναγωγή επί των αναποφάσιστων δίνουν μια μέση διαφορά 7,5% μεταξύ της Ν. Δ και του Σύριζα. Οι στοιχηματικές εταιρείες μάλιστα δίνουν ως φαβορί την νίκη πάνω από έξι μονάδες.

Βουτιά 6,04% για την Eurobank με 26,1 εκατ,. τεμάχια – καθώς εισήλθαν οι νέες μετοχές από την συγχώνευση με την Grivalia. Με πτώση 3,83% η Εθνική στα 1,981 ευρώ. Κέρδη 2,39% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,649 ευρώ – καθώς υπάρχει βάσιμη προσδοκία να κλείσει το deal με την πώληση των κόκκινων δανείων. Άνοδος 1,07% για τον ΟΤΕ στα 11,29 ευρώ. Κέρδη 1,67% για τον ΟΠΑΠ στα 8,54 ευρώ. Πτώση για την Βιοχάλκο στα 2,935 ευρώ. Με πτώση πάνω απο 1% Μυτιληναίος και Μπέλα. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 450,2 εκατ.ευρώ καθώς σήμερα η Invel απέκτησε το 32,6% της Πανγαία, μέσω δυο πακέτων ύψους 390 εκατ. ευρώ με τιμή 4,68 ευρώ,

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fe1302ba65f4d42248733862e753304a_XL

Για το όραμα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Σωτήρης Θεοφάνης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στη συμπρωτεύουσα. Δίπλα του είχε τον οικονομικο διευθυντή Henrik M. Jepsen και τον αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο Rui Pinto.

GIASASA

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας υποστήριξε ότι εάν η Ελλάδα ακολουθήσει σωστή οικονομική πολιτική, μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της αναβάθμισης των κρατικών ομολόγων και να υπάρξει αναβάθμισή τους