Κλίμα ευφορίας στα διεθνή χρηματιστήρια

Κλίμα ευφορίας στα διεθνή χρηματιστήρια

Ισχυρό ανοδικό σερί στη Wall Street που ποντάρει στο εμπόριο - Κέρδη και στην Ευρώπη

wallstreet-nov26-lt
Στα υψηλότερα επίπεδα του 2019 σκαρφάλωσαν σήμερα οι αμερικανικές μετοχές, γυρίζοντας μάλιστα ανοδικές παρά την αρχική πτώση.

Την ίδια ώρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν ράλι έως και 1,7%, με τον MIB στο Μιλάνο μάλιστα να εισέρχεται επίσημα σε bull market (ανοδική αγορά με θετικές προοπτικές), καθώς έχει πλέον ανακάμψει κατά 20% από τα χαμηλά 2ετίας που έπιασε το Δεκέμβριο, με Ferrari και UniCredit να ηγούνται της ανόδου.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, το μεγαλύτερο σερί εδώ και δύο μήνες, ενώ σε υψηλό 7μήνου βρίσκεται ο Nasdaq με ώθηση από Facebook, Apple και Microsoft. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε σχεδόν 1% μετά από αισιόδοξα μάκρο από Ιταλία και Γερμανία που απομακρύνουν -προς το παρόν- τους φόβους παγκόσμιας ύφεσης, μετά και από αρκετά «καμπανάκια» διεθνών οικονομικών οίκων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones  έφτασε στις 26.218,13 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 39 μονάδων ή +0,15%. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 7.895,55 μονάδες, ενισχυμένος κατά 46,86 μονάδες ή +0,6%.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.873,4 μονάδες, κερδίζοντας 6,16 μονάδες ή +0,21%.

Περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης